AIK går in i premiären i CL kvalet som favoriter. FC Ararat-Armenia är svår bedömda eftersom man vet så lite om den Armeniska inhemska ligan. Det vi vet är att Ararat vann sin inhemska liga dock inte med någon jättemarginal till dom övriga lagen. Klubben är bildad 2017 (!). Majoriteten av spelarna är självklart Armenier men sedan är det blandad kompott med någon Nigerian, några ryssar, någon holländare, 2 irländare osv. AIK ska dock inte underskatta Ararat som sett till statistiken är starka på sin hemmaplan. Dessutom är det väldigt varmt i Armenien just nu och det kan dom ha tillfördel.

Det som talar emot Ararat är att AIK har ett bättre lag på pappret, mer rutin av Europa spel samt är mitt inne i säsong och har matchtempo i bena. Ararat har inte börjat sin säsong ännu. Inför dagens drabbning är det frågetecken med AIKs viktiga spelare Seb Larsson och Per Karlsson som har skadekänningar. Återstår att se om dom spelar idag. Om inte är det 2 tunga förluster AIK tappar.

Ararat kommer garanterat komma ut supertaggad och vill visa sin hemmapublik att man kan spela fotboll i Europa. AIK vill garanterat vinna men kommer vara nöjda med ett kryss.

Vi rekommenderar en dubbelchans 1X till oddset 2,08 hos UNIBET

  • Ararat är duktiga på hemmaplan.
  • AIK kan missa 2 viktiga spelare inför dagens match.
  • AIK är nöjda med ett X.
  • Fotbollsvärlden inklusive AIK har dålig uppfattning om FC Ararat och därför kan det bli en överraskning.
  • Ararat är vana med värmen/klimatet.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 16:00

Rygga till 2,08 på Unibet