Då har det blivit dags för final i UEFAs nya turnering nations league. Finalen spelas på Estadio do Dragao i Porto i Portugal.

Kort info om UEFA nations league: Uefa Nations League 2018/2019 är den första säsongen av Uefas landslagsturnering Uefa Nations League. Samtliga 55 medlemmar i Uefa är berättigade att tävla i 2018/2019 års upplaga. I A-divisionen kommer de fyra gruppvinnarna att tävla om att bli Uefa Nations League-mästare genom ett utslagsspel som avgörs i enkelmöte, där ett värdland utses bland de fyra kvalificerade länderna.[1] Lagen konkurrerar också om upp- och nedflyttning mellan de fyra divisionerna och gruppspelsmatcherna spelas som hemma- och bortamatcher.

Lag som misslyckas att kvalificera sig till EM 2020 via ordinarie kvalspel kommer via Nations League att kvalificera sig till playoff till EM 2020.Denna säsong av Uefa Nations League är kopplad till kvalspelet till Europamästerskapet i fotboll 2020. Den huvudsakliga kvalificeringsturneringen för EM börjar i mars 2019 men efter att kvalificeringen avslutats kommer playoff-matcher att spelas med deltagare utifrån resultaten i Uefa Nations League 2018/2019. De fyra bästa lagen från varje division som inte kvalificerat sig för EM genom ordinarie kvalspel gör upp om en plats i EM genom spel i fyra olika slutspelsträd (A, B, C och D). Om det inte finns tillräckligt med lag för att fylla en divisions slutspelsträd går platsen till nästkommande lag i den sammanlagda rankingen för turneringen. En gruppvinnare kan dock inte ställas mot ett lag från en högre division. Totalt kommer fyra lag från Uefa Nations League 2018/2019 att kvalificera sig till EM.

Portugal: Det har handlat mycket genom åren om Ronaldo och ”hans” Portugal. Men Ronaldo tog en paus ifrån landslaget under hela gruppspelet i Nations League och laget lyckades ändå vinna gruppen vilket är ett bevis på att man klarar sig utan sin Ronaldo. Ronaldo kom dock in lagom till slutspelet och spelade okej men är en viktig faktor i avgörande moment. Han kan bara blixtra till och göra 2-3 mål fast han har varit osynlig större delar av matchen. Detta fick vi se i semifinalen mot Schweiz. Portugal spelar en defensiv fotboll och försöker skapa kontringslägen. En styrka är fasta situationer där naturligtvis Ronaldo och även Bernardo Silva har betydande roller. Till kvällens final kan man dock sakna en av sina viktigaste defensiva spelaren, Pepé som klev av skadad mot Schweiz. Det som tala för Portugal ikväll är att man spelar på hemmaplan och att man fått någon extra dags vila. Holländarna fick dessutom spela förlängning vilket känns extra i kroppen.

Holland: Tillbaka till dagens final. Holland tog sig till final efter att vunnit över England med 3-1 i förlängning. Portugal slog ut Schweiz i semi eller Ronaldo slog ut Schweiz då han sköt alla 3 målen i en 3-0 vinst. Bägge dessa lag gör upp idag om en bronspeng. Holland har haft många fina storhetstider genom åren men har varit i en sämre period dom senaste 5-10 åren. Man har kunnat se sitt grannland Belgien gå om Holland fotbollsmässigt. Men det är ändrat nu, Holland är på väg tillbaka och har något spännande på gång. Man har rensat upp i spelartruppen och fått in nytt blod i nya hungriga spelare. Man slog inte bara ut England i semifinalen man kom 1a i gruppen efter vinst mot världsmästarna Frankrike och oavgjort mot Tyskland. Holland spelar en offensiv och fartfylld fotboll som är rolig att titta på.

Holland vinner till oddset 3,45 hos UNIBET

  • Holland har gjort mål i 10 raka matcher.
  • Dom 5 senaste matcherna har Holland gjort 13 mål.
  • Man har fin form där man både slagit England och Frankrike.
  • Portugal ser ut att sakna 1 av sina bästa defensiva spelare, Pepé.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 20:45

Källa om UEFA nations league: Wikipedia

Rygga till 3,45 på Unibet