Det är dags för den andra matchen i denna semifinalserie. Första matchen vann Arsenal på hemmaplan med 3-1. Ett lite överraskande resultat om man ser till Arsenals form. Man hade 3 raka förluster innan den första semifinal matchen och nu i den senaste matchen Arsenal som man spelade i helgen så fick man oavgjort hemma mot Brighton som ligger i botten av Premier League. Det är två jämna lag som gör upp ikväll. Ser man till lagens ligaspel denna säsong så ligger man på samma placering och har snarlik statistik.

Arsenal har två större avbräck. Först är anfallare Danny Wellbeck fortfarande skadad och missar kvällens match. Det står även klart att Wellbeck inte blir kvar i Arsenal till kommande säsong. Arsenal är mitt uppe i ett nytt lag bygge. Det bekräftades också i lördagens match mot Brighton att mittfältsstjärnan Aaron Ramsey är klar för Juventus till sommaren och inte är aktuell för spel ikväll pga en lårskada. Två tunga avbräck för Arsenal inför denna match.

Valencias form är god. Man slog Huesca stort i helgen med hela 6-2.

Hur är läget för engagemang?

Arsenal har råd att förlora med uddamålet så vitt man inte förlorar med ex 2-0. Då tar Valencia sig till final pga bortamålsregeln. Gör Arsenal 1 mål så måste Valencia vinna med 3-1 för att ta sig till final osv. Det är högst möjligt att Valencia kan göra 2 mål på hemmaplan. Men Valencias defensiv har varit si sådär denna säsong så det är möjligt att Arsenal gör mål ikväll. Båda lagen vill självklart vinna och ta sig till final och vinna hela Europa League. Vinnaren i Europa League har en direkt biljett till nästa års Champions League. Valencia har dock fortfarande häng i ligan på 4e platsen som också tar laget vidare till CL nästa år.

Vi tror på en jämn match där Valencia måste gå offensivt från start vilket kommer göra att spelet öppnar upp sig och det innebär kontringsmöjligheter för Arsenal.

”Båda lagen gör mål” till oddset 1,51 hos BETHARD

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 21:00

Rygga till 1,51 på Bethard