Champions League drar igång igen efter ett avbräck, och nu är det dags för kvartsfinaler. Lagen drabbades samman förra året också, då med ett övertygande Liverpool som vann totalt med 5-0 i dubbelmötet.

Liverpool: Liverpool har haft en riktigt bra säsong både i Premier League och Champions League. I åttondelen i Champions League spelade man 0-0 mot Bayern Munchen på hemmaplan. För att i returmötet slå Bayern med hela 1-3 på bortaplan. Då ska även tilläggas att Bayern har varit bra hela säsongen också. I ligan slåss Liverpool med Manchester City om Premier League. Hemma på Anfield är man obesegrade hela denna säsong, då både inräknat i PL och CL. Man har tagit 44 poäng av 48 möjliga på hemmaplan. Just nu är man ett av Europas bästa lag med 5 raka segrar i ryggen inför kvällens drabbning.

Porto: Porto gör en fin säsong likt Liverpool. Man ligger på en 2a plats i ligan efter Benfica där man slåss om att vinna Primeira Liga. På 28 matcher i ligan så har man 22 vinster, 3 kryss matcher och 3 förluster. Man tog sig vidare till kvarten genom att besegra Roma lite turligt. Portos viktigaste spelare och lagkapten Pepe är avstängd och missar kvällens möte mot Liverpool. Ett stort avbräck för Porto. Även backen Alex Telles är skadad samt mittfältaren Heector Herrera är borta pga avstängning.

2 lag med snarlik säsong i ryggen. Men vi anser att Liverpool är 2 storlekar större än Porto, som dessutom saknar många viktiga spelare inför ikväll. Sveabetting rekommenderar spelet ”Hemma laget vinner och båda lagen gör mål” till fina oddset 3,05 hos Unibet. Lycka till vid rygg!

Matchstart: 21:00

Rygga till 3,05 på Unibet