Västervik tar emot AIK på onsdags kvällen. AIK som är under isen vann sin senaste match efter en stark första period. Västervik har haft det lika tufft som AIK på säsongsinledningen. Om man ska se till starten på säsongen så kan det bli en öppen historia i denna match.

Västervik åkte på en riktigt käftsmäll senast då man föll med hela 9-1 mot Karlskoga som för övrigt ser rusigt starka ut denna säsong. Men det finns kapacitet i Västervik. Man har genom den senaste förlusten 4 raka förluster och chans att studsa tillbaka på vinnarspåret är möjlig ikväll mot AIK. 19 insläppta mål i sina 4 senaste matcher är under all kritik. Något som är positivt inför kvällens match är att man får tillbaka sin lagkapten Niklas Folin. Modolånet Lukas Wernbloom kan ge laget mer energi och bidra offensivt. I senaste matchen gjorde Wernbloom mål direkt. Räkna med ett revansch starkt Västervik inför hemmapubliken efter den senaste stor förlusten.

AIK hockey har det tufft ekonomiskt och har inte dom ekonomiska musklerna att få ihop ett så pass slag kraftig lag för att kunna tillhöra toppen av ishockeyallsvenskan som man egentligen är vana att se AIK. Inför säsongen var det prat om att man inte hade råd att spela sina matcher på anrika Johanneshovs isstadion och letade andra alternativ. Tyvärr är det brist i Stockholm på arenor/ishallar som håller allsvensk/SHL kapacitet men det pratades om Huddinges ishall, Björkängshallen eller Väsby ishall.

AIK är svåra att analysera eftersom spelat har varit ojämnt. Man slog ett starkt Timrå senast på hemmaplan. Det mest positiva besked var att nyförvärvet Johan Porsberger gjorde hattrick. Porsberger är värvad för att vara en produktiv spelare och nu levererade han. Man ska vara glad att man har en bra målvakt i Johannes Jönsson som tillhör toppen av dom allsvenska målvakterna.

Totalt över 4.5 mål till oddset 1.63 hos UNIBET

  • Spelet har suttit i 3 av dom 5 senaste möten mellan lagen.
  • Västervik har släppt in mycket mål och är svaga defensivt.
  • AIK har också visat en svag defensiv.
  • Stor revanschlust hos Västervik.
  • Bägge lagen behöver vinna och kan bli en målrik historia.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 19:00

ä

 

 

Rygga till 1.63 på Unibet