Tabelljumbon Almtuna reser till Ångermanland för att möta Modo i Fjällräven Arena. Modo som är favoriter i denna match har presterat skakigt i inledningen av säsongen. Almtuna har också haft en tuff start på säsongen.

Många trodde Modo skulle ligga högre i tabellen när säsongen startade. Förvisso har det bara spelats 7 matcher men man har börjat väldigt ojämnt och det finns mer att hämta av Modo med tanke på den kapacitet i truppen man har. Laget har på 7 spelade matcher bara 2 vinster. Vinsterna har kommit på hemmaplan där man är starka och det är övertygande vinster mot bl.a. Mora med 7-1 och Karlskrona med 5-1. Får Modo ihop sitt lagbygge så ska man ligga i toppen av Allsvenskan och kriga om kval platserna upp till SHL.

Almtuna som befinner sig på en 14e plats besitter tyvärr inte mer kvalité. Man skulle vara ett bra div 1 lag men i Allsvenskan håller inte nivån på hela truppen. Man gled in i Allsvenskan på ett bananskal efter att Pantern gick i konkurs och förlorade sin licens. Almtuna åkte ner efter ett misslyckat kval. Man har en riktigt bra 1a femma med Tony Mårtensson i spetsen. Men det kommer bli tungt för att några spelare ska dra hela Almtuna denna säsong så vi kommer tyvärr se laget i botten av tabellen.

Modo behöver vinna såna här matcher och ska vinna dessa matcher om man ens vill kunna fundera på SHL 2020. Kapacitet finns och vi tror på islossning ikväll.

Modo vinner + totalt över 3.5 mål till oddset 1.55 hos BETSSON

  • Stor klasskillnad på lagen.
  • Modo är starka på hemmaplan där man har gjort 12 mål sina 2 senaste hemma matcher.
  • Almtuna har 1 vinst på 7 matcher.
  • Modo har vunnit 4 av 5 i dom senaste inbördesmötena.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 19:00

 

 

Rygga till 1.55 på Betsson