Ajax har ändrat synen på hur fotbolls världen ser på dem. Genom att vara ett lag man knappt trodde skulle gå vidare ifrån gruppspelet till att bli ett lag man ser som favoriter i denna match och hela Champions League. Ajax har blivit fotboll världens kelgris. Det var en stark bedrift att vinna med 1-0 borta mot Tottenham i senaste mötet. Än så länge finns det gott om liv i denna semifinal där Tottenham har en bra chans att vända på denna skuta. Vi alla minns väl kvartsfinalen mot Manchester City där man var ”underdog” och för visserligen förlorade matchen med 3-2 men lyckades ta sig vidare i alla fall tack vare att man gjorde fler mål på bortaplan. Det går inte att bortse till matchen igår mellan Liverpool och Barcelona. No more comments….

Ajax: Ajax är redan nu nyblivna mästare efter helgens triumf genom vinsten i Holländska cupen och man suktar efter mer. Superformen står sig för laget, en form man har haft hela säsongen lång. Man spelar en totalfotboll där man är bra på alla positioner och spelar ”by the book” Att man spelar på hemmaplan gör inte saken sämre där man är som ett lokomotiv. Med sin offensiva och frejdiga fotboll kommer man försöka attackera på mål redan ifrån start. Ajax har 1 förlust på hemmaplan dom 10 senaste matcherna.

Tottenham: Idag gäller det bara en sak för Tottenham och det är skjuta, skjuta, skjuta. Man måste gå offensivt. Detta talar dock emot Tottenhams form som rent ut sagt är ur usel just nu. Man kommer till Amsterdam med 3 raka förluster i ryggen och offensiven har lyst i sin frånvaro. Man har gjort 1 mål dom senaste 5 matcherna. Man saknar fortfarande sin viktigaste spelare Harry Kane. I senaste mötet klev den defensiva pjäsen Jan Verthongen av skadad och finns inte med ikväll heller. En liten ljusglimt för Tottenham är att man har fått tillbaka Syd Koreanen Son Heung-min som kommer bli ett offensivt hot för Ajax.

Sveabetting rekommenderar att spela ”båda lagen gör mål” till oddset 1,55 hos Unibet.

Även om senaste statistiken och den senaste historiken talar emot Tottenham så tror vi att dom kommer göra minst 1 mål i denna match. Man måste gå offensivt och har ingenting att förlora. Dessutom får man nu in ett offensivt vapen genom Son Heung-min. I första mötet mot Ajax fanns det flera chanser för Tottenham att göra ett mål. I kvartsfinalen mot Manchester City lyckades man göra 2 mål på bortaplan när man hade kniven mot strupen. Noterbart är att man hade fler avslut än vad Ajax hade i match 1.

Lycka till vid rygg!

Matchstart: 21:00

Rygga till 1,55 på Unibet