Att Brasilien är i final är ingen skräll. Däremot att Peru är i final är en desto större sensation. Peru har inte vunnit Copa América sedan 70-talet. Inför kvällens match är Peru en underdog som har allt att vinna och inget att förlora. Pressen ligger hos stjärnspäckade Brasilien. Ikväll ska det avgöras i Rio De Janeiro på Estadio do Maracana.

Brasilien har blandat och gett under turneringen. Man har dock inte förlorat en enda match. Men i 0-0 matcherna mot Venezuela och Paraguay har det funnits mer att önska. Peru har också blandat och gett under turneringen men presterat under slutspels matcherna. Brasilien och Peru möttes i gruppspelet och där var det inget snack om vilket lag som var det bästa. Brasilien vann med hela 5-0. Brasilien styrde hela matchen och vann bollinnehavet med 69%, sköt 19 skott varav 9 på mål. Så favoritskapet är rätt naturligt. Men det är final där det är mycket nerver och Peru har toppat formen lagom till finalen så allting kan hända..

Vägen till finalen för Peru började med ett straff avgörande mot Uruguay efter ett 0-0 resultat. Uruguay styrde matchen men lyckades inte få in bollen. Ett Uruguay som alltid är favorittippade i stora turneringar. Därefter stod Chile för motståndet i semifinalen. Där vann Peru klart med 3-0. Vilket kanske inte direkt avspeglar matchbilden. Chile hade jättestor press på Peru och sköt 19 skott, 7 på mål och vann bollinnehavet med 66%. Peru sköt endast 9 skott, 3 på mål och gjorde 3 mål. Fotboll behöver inte vara krångligt ibland.

Det som kännetecknar Peru är att dom är starka defensivt och kontring starka. Vi tror dock Brasilien är en storlek för stor för Peru. Dom 5 senaste mötena mellan lagen har Brasilien vunnit 4 gånger. Brasilien har gjort 12 mål på Peru dom 5 matcherna.

Totalt antal hörnor – Över 9.5 hörnor till oddset 1,93 hos BETSSON

  • Brasilien kommer styra spelet och pressa vilket gör att Peru tvingas till hörnor
  • Peru är kontring starka och kommer skapa hörn möjligheter.
  • När lagen möttes i gruppen vart det totalt 11 hörnor till Brasiliens favör.
  • Brasilien har ett snitt på 7 hörnor/per match under Copa America
  • Peru har ett snitt på 5 hörnor/per match under Copa America

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 22:00

Rygga till 1,93 på Betsson