Äntligen är det dags för EM-kval igen! Sverige tar emot Malta på Friends Arena. Perfekt dag för lite fotboll. Fredag, 25 grader och sol. Det kan inte bli så mycket bättre! I denna grupp hittar vi förutom Sverige och Malta även Rumänien, Norge, Spanien och Färöarna.

I Sverige har spelat 2 matcher hittills i detta EM-kval. 1 vinst och 1 oavgjord har det blivit. 3-3 mot Norge och 2-1 vinst över Rumänien. Malta ligger på en 4e plats med en vinst mot Färöarna med 2-1 (första segern i landslag sammanhang sedan 2013) och en förlust mot Spanien med 2-0. Dom 5 senaste mötena lagen emellan har Sverige vunnit alla gånger och man har gjort 21 mål på dom 5 matcherna och släppt in 0. Fin statistik.

Det är ett nytt Sverige vi ser forma sig under detta EM kval. Spelare som Robin Quaison och Alexander Isak har tagit över stafettpinnen med bravur och det ser ljust ut för framtiden. Offensivt har Malta inte mycket att komma med deras styrka är i det defensiva spelet. Sverige kommer äga mestadels av bollinnehavet och kommer skapa chanser. Sverige ska bara vinna denna match. Annat vore skandal. Men det gäller som alltid att hålla sig till sin ”game plan” och inte underskatta motståndaren. Ett orosmoment för Sverige är backlinjen. Nilsson-Lindelöf är skadad och Granqvist har skadekänningar. Likaså Pontus Jansson. In har Alexander Milosevic och Per Karlsson kommit som backup.

UNDER 4,5 MÅL TILL ODDSET 1,45 HOS UNIBET

  • Sverige vinner garanterat men vi tror inte på en målexplosion.
  • Sverige har inte sin vanliga backuppställning vilket kan påverka det offensiva spelet med uppspel.
  • Malta är vana och duktiga på det defensiva spelet.

LYCKA TILL VID RYGG

MATCHSTART: 20:45

Rygga till 1,45 på Unibet