Idag drar andra semifinalen igång mellan Luleå och Frölunda. Luleå som slutade 2a i tabellen, 9 poäng före Frölunda som slutade på en 3e plats. Lagen har möts 4 gånger hittills denna säsong och det ha resulterat till 2 vinster vardera. Genom att Luleå slutade på en 2a plats i tabellen så har laget hemmafördel i denna matchserie vilket är en oerhörd fördel.

Luleå: Luleå har sett riktigt stabila ut hela denna säsong. Man har ett jämnt lag och ligans bästa målvakt, Joel Lassinantti som kan bli en avgörande spelare. Ska man vinna SM-guld kräver det en målvakt som topppresterar hela slutspelet. Det var målskillnad som avgjorde att Luleå inte kom 1a i hela tabellen. Noterbart är att Luleå har släppt in minst mål av alla SHL lag denna säsong, 100 mål bakåt på 52 matcher. Vilket är markant mindre än alla övriga lag, närmast Luleå är Färjestad med 114 baklängesmål. Man har även mest borta segrar denna säsong av alla SHL lag. Det är ett intressant Luleå som mycket väl kan vinna hela SHL. Man har vunnit SM-guld 1 gång tidigare och det var året 1996.. Ska dom någon gång göra det igen så är det i år.

Frölunda: Frölunda är alltid ett lag att räkna med när det kommer till SHL slutspel. Man slog Malmö i kvarten relativt enkelt med 4-1 i matcher. Man gjorde hela 22 mål på 5 matcher mot Malmö och släppte in endast 9 mål. Man har en av ligans bästa forward i Ryan Lasch som dessutom har toppat formen lagom nu under slutspelet.

2 jämna lag som jobbar hårt över hela banan. Räkna med en jämn match serie som kan gå till 7 matcher. Vi tror båda lagen gör 2 mål vardera till oddset 2,08 hos Unibet. Lycka till vid rygg! Länk till Unibet finns på startsidan. 

Matchstart: 15:00