Elfsborg tar emot IFK Norrköping på måndags kvällen. Ett Norrköping som haft en tufft start på säsongen men med ett betydligt tuffare spelschema än vad Elfsborg haft inledningsvis. Borås gänget ligger för närvarande på en 4e plats medan vi hittar Norrköping på en 11e placering. Norrköping som slutade 2a i hela Allsvenskan förra säsongen ska vara ett topp lag även i år, vi får se om man lyckas vända den negativa formkurvan ikväll?

Elfsborg: Det går inte att klaga på formen. Dom 4 senaste matcherna har man 3 vinster och 1 oavgjort resultat. Men man har inte stött på något riktigt motstånd i dom tilltänkta topplagen ännu. Pawel Cibicki har börjat säsongen utmärkt ihop med nyförvärvet Jonathan Levi. Målformen på Elfsborg går inte att klaga på, eller vad sägs om 12 mål på dom 4 senaste matcherna..Likt Norrköping så är svagheten i försvarsspelet där man släppt in enkla bollar mot betydligt sämre lag bl.a så släppte man in 2 mål i dom 2 senaste matcherna mot Örebro och Sirius.

Norrköping: Man har endast 1 vinst på 6 spelade matcher. Men man har 4 oavgjorda matcher mot topplag som Malmö FF, AIK, Djurgården och Kalmar vilket ändå får man räkna som en bra bedrift. Vinsten kom mot Falkenberg i en svängig match som slutade 3-2. Det som varit Norrköping akilleshäl hittills är försvarsspelet. Man har släppt in mål i 5 av 6 spelade allsvenska matcher. I det offensiva spelet finns det dock ingenting att klaga på då man har en fin uppställning med Jordan Larsson på topp uppbackad av Thorarinsson, Thern och Fransson.

Vi rekommenderar att spela ”båda lagen för minst 1 mål vardera” till oddset 1,58 hos Unibet.

Anledningar till speltipset.

  • Båda lagen har varit skakiga defensivt i inledningen och släppt in mycket mål bakåt.
  • Båda lagen har fina offensiva kvalitéer och gjort en del mål framåt.
  • Elfsborg har släppt in mål i samtliga 6 inledande matcher i årets allsvenska.
  • Norrköping har släppt in mål i 5 av 6 matcher av årets allsvenska.

Lycka till vid rygg!

 

Matchstart: 19:00

Rygga till 1,58 på Unibet