Vi lägger ribban inför denna fina sporthelg. Fredags kvällen bjuder på ett riktigt tungviktsmöte i Italienska Serie A mellan serieledarna Inter som tar emot ett formstarkt Roma på San Siro i Milano.

Inter ligger på 1a plats i ligan och vill verkligen ge Juventus en match om titeln denna säsong. Man har fått in succé tränaren Antonio Conte och han har lyft hela klubben en till dimension. Även nyförvärvet ifrån Manchester United, belgaren Romelu Lukaku är stekhet och verkligen klivit upp ett steg till i sin utveckling tillsammans med Martinez. På 14 spelade matcher i Serie A har man 12 vinster och 1 förlust samt 1 oavgjord match. Inför dagens match ser det en aning mörkt ut för Inter, enligt Gazzettan saknar Inter, Gagliardini samt nyckelspelarna Barella och Sensi på grund av skador. Tre mittfältare alltså, vilket betyder att 34-årige Borja Valero samt mediokra Biraghi lär starta här.

Roma är på gång och har hittat formen nu i slutet av hösten. Man befinner sig på en 5e plats i ligan och har 3 raka vinster i ryggen inför dagens match. Dom 3 matcher har man gjort totalt 9 mål, fin statistik. På bortaplan har man ett målsnitt på 2,20 sina 5 senaste bortamatcher. Roma har även fått tillbaka flera spelare från skadelistan, samtidigt som talangen Zaniolo är åter i spel efter sin tidigare avstängning. Visserligen ser det ut som att Giallorossi klara sig utan Justin Kluivert, men det ska inte vara någon större fara då Ünder och framförallt Mkhitaryan finns att tillgå. Dzeko har fått nytt raketbränsle och är påväg mot en av sina bättre säsonger på flera år.

Noterbart är att Inter ställs mot Barcelona i en direkt avgörande CL-match redan på tisdag. Att Roma har trivts bra mot Inter i Milano de senaste åren ska heller inte underskattas. Sedan 2015 har inte Roma förlorat mot Inter i Milano, och sett till de tio senaste mötena på Guiseppe Meazza har Roma blott två förluster.

En kombo lockar i denna match.

Bägge lagen gör mål + Roma vinner eller oavgjort till oddset 2.80 hos LeoVegas

  • I dom 5 senaste mötena mellan lagen har bägge lagen gjort mål.
  • Inter är i fin form har gjort 9 mål sina 3 senaste matcher.
  • Roma är i fin form och har vunnit och gjort 9 mål sina 3 senaste matcher.
  • Inter dras med skador på nyckelspelare.
  • 3 senaste mötena har slutat med oavgjort. Då har Inter haft hemmaplan 2 av dessa matcher.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 20:45

 

Rygga till 2,80 på LeoVegas