Vi lägger fokus på grupp C i Champions League och mötet mellan hemmalaget Dinamo Zagreb och Sjachtar Donetsk.

Det är två jämna lag med snarlik spelidé. Lagen möttes för ungefär 3 veckor sedan, den gången slutade matchen 2-2. Idag är det en ny dag och nya förutsättningar. Dinamo Zagreb är ruggigt starka på sin hemmaplan. Zagreb har bäst hemma statistik av alla lagen i Champions League! 30 raka hemma matcher utan förlust! Varken Juventus, Liverpool eller Barcelona rår på det. Läget i Zagrebs trupp är bra.

Just nu i gruppen leder Manchester City ohotat med 3 raka vinster och kommer gå säkert som en gruppsegrare. Det står just mellan dessa två lag om andra platsen. Så det är oerhört viktiga poäng lagen slåss om ikväll. Räkna med en kamp. Italienska Atalanta ligger sist i gruppen med 3 raka förluster.

Sjachtar Donetsk har tagit över tronen som Ukrainas största klubb efter Dynamo Kiev. Majoriteten av Ukrainas landslagstrupp hittar ni i dessa två klubbar. Inför kvällens match saknar Sjachtar sin viktiga mittfältare Jevhen Konopljanka och Manor Solomon. Även Evgen Konoplyanka, Marlos och försvararen Sergey Kryvstov är osäkra för spel ikväll. Formen i Donetsk är inget att klaga på, på 13 spelade matcher denna säsong har de spelat in 37 poäng. Mest anmärkningsvärt är dock den fantastiska målsiffran. De har nämligen gjort 39 (!) mål på 13 matcher i den Ukrainska ligan.

Räkna med en jämn och frejdig match med mycket kamp. Vi lockas av kortspelet i denna match.

Totalt över 5.5 kort i matchen till oddset 2.38 hos LeoVegas

  • Senaste mötet för 3 veckor sedan slutade med 7 gula kort.
  • Två jämna lag i en viktig match om 2a platsen i gruppen.
  • Sjachtar har en förmåga att dra på sig mycket kort mot sina största konkurrenter ex Dynamo Kiev. Senaste match mot Kiev vart det 9 gula kort och 2 röda kort. Gången innan det blev det 7 gula kort.

LYCKA TILL VID SPEL!

MATCHSTART: 21:00

 

Rygga till 2.35 på LeoVegas