SPELTIPS: 5/2 Modo – Södertälje

Modo tar emot formstarka Södertälje i Fjällräven Arena, ett bortalag som verkligen har toppat formen och klättrar i ishockey allsvenskan.

Modo har nu 2 förluster sina 3 senaste matcher. Laget förlorade snöpligt borta mot Västervik till att följa upp med en viktig seger i en seriefinal mot Björklöven där man låg under halva matchen men vände och vann med 4-2. Nu senast förlorade man igen borta mot Mora med 5-4. Modo jagar serieledande Björklöven som leder före med 7 poäng. Modo är alltid extra starka i sin hemmaborg men man dras med en del skador och framförallt på backsidan vilket har lett till att man har fått plocka in Johan Pettersson ifrån div 1 laget Kalix.

Södertälje har verkligen varvat upp efter en svag och turbulent höst där man sparkade huvudtränaren. Nu har man 4 segrar sina 5 senaste matcher och 3 raka segrar i ryggen. SSK slog bland annat ett starkt Timrå på hemmaplan med 3-2. För Södertälje så spelar man för att ta en slutspelsserieplats. Man har spetsat till truppen genom att ta in Filip Ahl ifrån BIK Karlskoga. Ahl är en offensivt stark spelare som kommer bidra med en hel del poäng.

Senaste mötena har det blivit en hel del mål när lagen har mötts denna säsong. Södertälje vann första mötet med 6-2. Modo vann andra mötet med 9-3. Senaste mötet vann Modo med 6-4. Med tanke på Modos skador i försvaret kan det bli några mål för SSK ikväll. Modo har en fin offensiv och bör kunna stänka in några mål inför hemmapubliken.

Spelet har suttit för Södertälje i hela 17 (!) raka borta matcher denna säsong. Modo har spelat 21 hemma matcher hittills denna säsong, dagens speltips har suttit 20 av 21 gånger på hemmaplan denna säsong!

SPELTIPS: 5/2 Modo – Södertälje

Bägge lagen gör minst 2 mål till oddset 1.71 hos UNIBET

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 19:00

 

Rygga till 1.71 på Unibet