Final i JVM mellan Ryssland och Kanada. En rättvis final mellan två lag som har varit bäst när det gällt som mest. Ryssland körde över Kanada med 6-0 i gruppspelet. Räkna med en topp match i en dramatiskt final.

Kanada inledde JVM genom att slå USA i en otroligt underhållande match. Man vände ett 2-0 underläge till en 6-4 vinst. Typiskt Kanada med andra ord. Supertalangen Alexis Lefreniere har imponerat och är otrolig viktig för Kanada i finalen. Likaså lagkaptenen Barret Hayton som klev av skadad i slutet av semifinalen mot Finland. Hayton som redan har debuterat i NHL är också han otroligt viktig för Kanada i finalen. Det ska dock mycket till för att Hayton ska missa en JVM final.

Ryssland har varit ojämna men haft en stigande formkurva hur längre turneringen gått. Man öppna JVM med en förlust mot hemmanationen Tjeckien till att sedan slå Kanada med 6-0 till att förlora mot ärkerivalen USA. I slutspelet har man dock toppat formen och följt sin spelidé till punkt och pricka. Rysslands styrka sitter i offensiven. Svagheten är målvaktsspelet där bägge målvakterna har spelat en aning svajigt till och från och inte speciellt imponerat.

Kanada är ute efter guld och revansch, och vi tror dom har gjort sin hemläxa sen senast och scoutat Ryssland. Kanada har en förmåga att alltid höja sig när det gäller som mest.

Kanada vinner till oddset 2.22 hos UNIBET

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 19:00

Rygga till 2.22 på Unibet