SPELTIPS: Toronto Maple Leafs – Florida Panthers

Vi spanar in NHL under natten mot tisdag och klassiska Toronto Maple Leafs mot Florida Panthers. Det är bara 2 poäng som skiljer lagen emellan, men trots detta så befinner sig Toronto på en 9e plats och Florida på en 15e plats Det beskriver en hel del om hur jämn NHL är.

Toronto har blandat och gett under säsongen men har vässat till sig en aning efter årsskiftet. Just nu har man 3 raka segrar i ryggen.  Torontos starka sida är det offensiva spelet. Det förstår man också när man tittar på den trupp man har. Tavares, Matthews, Marner och Nylander för att nämna några. William Nylander som dessutom prickat in formen och går mot sin bästa säsong poängmässigt någonsin. Vi får se om Torontos danska förstemålvakt, Andersen spelar ikväll. Står andremålvakten Hutchinson i Toronto målet kan det så väl bli en del mål då han inte presterat på toppnivå denna säsong och har ett målsnitt på 3.56 insläppta mål på 13 spelade matcher. Toronto saknar en av sina bästa offensiva backar, Morgan Rielly som är skadad.

Florida Panthers åkte på däng senast mot Montreal. Dessförinnan hade man hela 6 raka segrar. Panthers har också några offensiva spetsspelare, Huberdeau, Dadonov och Hoffman samt finländaren Barkov som eventuellt missar nattens match på grund av en skada. Defensivt finns det mer att önska. Man släpper in mycket mål och därför är det vanligt att det blir över 5.5 mål i matcher när Florida spelar.

Lagen har mötts två gånger tidigare denna säsong där slutsiffrorna skrivits till 7-5 och 8-4. Det är alltså två målglada lag som gör upp.

SPELTIPS: Toronto Maple Leafs – Florida Panthers

Auston Matthews skjuter över 3.5 skott på mål till oddset 1.80 hos UNIBET

  • Matthews har överlägset mest istid av alla forwards i Toronto.
  • Auston matchas hårt i powerplay och 5-5.
  • Matthews har 26 skott på mål dom 5 senaste matcherna.
  • Sedan årsskiftet har Matthews spelat 11 matcher och i 9 av dessa matcher har han skjutit över 3.5 skott på mål per match.
  • I senaste mötet för ca 1 månad sedan sköt Auston hela 6 skott på Florida Panthers.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 01:00 (svensk tid)

 

Rygga till 1.80 på Unibet