Semifinal i junior VM väntar under lördags eftermiddagen och för Sveriges del så väntar det tuffaste laget hittills i turneringen, Ryssland.

Sverige är obesegrade genom hela turneringen och vann övertygande i kvartsfinalen mot hemmanationen Tjeckien med hela 5-0. Ryssland har faktiskt 2 förluster i ryggen under denna turnering, första kom i premiär matchen mot Tjeckien då man föll med 4-3. Förlust nummer 2 kom mot USA med 3-1.

Sverige är som helhet ett bättre lag än Ryssland, man har en mer jämn och komplett trupp. Ryssland besitter en ruggig offensiv som Sverige kommer behöva se upp med, detta fick vi inte minst se mot bl.a. Kanada när man körde över transatlanterna och vann med 6-0.

Sköter Sverige bara sin ”gameplan” vilket vi också tror man gör, så ska man vinna den här matchen och spela final på söndag. Sverige har alla ingredienserna man behöver för att kunna ta guld. Man har en super bra målvakt som dessutom är i en superform, man har 2 stycken topp formationer som har kommit igång med poängproduktionen. Man har kombinerat ihop rätt backpar som trivs ihop och som även producerar poäng framåt. Samt så har man en fungerande  3e och 4e femma som gör slit jobbet med bravur.

Sverige vinner till oddset 2.45 hos UNIBET

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 15:00

Rygga till 2.45 på Unibet