Det är dags för match 5 i denna finalserie, 2-2 i matcher. I senaste matchen avgjorde Djurgården i 3e perioden och vann med 3-2. Frölunda styrde halva matchen och tog ledningen med 2-0 det såg ut som Frölunda hade kontroll på matchen men hur längre matchen led, desto mer kom Djurgården in i matchen. Något som avspeglar hela slutspelet för Djurgården är att dom har haft mycket med studs på sin sida. Det fick vi även se i senaste matchen med 2-2 målet som kom på en straff. En straff som inte var något vidare men letade sig in lite turligt under Frölunda målvaktens benskydd. Även det avgörande 3-2 målet var inte heller något super läge eller skott.

Frölunda: Frölunda har en ruggig hemmaform. Dom 16 senaste hemma matcherna har man 16 raka vinster (!). Spelarna som ”ska göra det” har också verkat pricka in formen. Vi tänker på ex Ryan Lash, Rhett Rakhshani, Chay Genoway. Spelare som är värvade för att avgöra matcher. Ett frågetecken är målvakten Johan Matsson som utgick skadad i match 3. I senaste matchen fick Johan Gustafsson stå och han gjorde det bra. Gustafsson som skulle vara given första målvakt i vilket SHL lag som helst, med 1 VM och 1 SM guld på meritlistan. Johan Matsson är tillbaka i träning, vi får se vem tränaren Roger Rönnberg väljer att stå. Johan Matsson eller Johan Gustafsson. Johan Matsson såg lite skakig ut innan han utgick i match 3. Vi hade lagt vårt kort på Johan Gustafsson.

Djurgården: Djurgården har visat gång på gång att man är ett riktigt starkt lag. Men något som gör en fundersam är att dom har blandat riktiga platt matcher till att spela riktigt bra ishockey. Även under pågående match kan man ha varit helt utspelade till att vända matchen och vara det styrande laget. Det visar på en stark grupp och mental styrka. För Djurgården gäller det nu att dom sista 2-3 matcherna ha huvudet på skaft och spela enligt sin ”game plan”. Sveabetting skulle gärna vilja se mer av Emil Bemström som var väldigt framgångsrik i gruppspelet men inte kommit upp i samma nivå här under slutspelet.

All respekt till Frölundas hemmasvit, men någon gång kommer det att spricka och sker det ikväll må tro? Vi tror att det kommer bli en målsnål historia och kanske till och med förlängning? Det var 10 min ifrån förlängning i senaste matchen. Nu har båda lagen känt på varandra och scoutat sönder varandra. Båda lagen har 2 bra målvakter dessutom. En spelare som verkligen prickat in formen är Rhett Rakhshani. Han har gjort 16 poäng på 14 slutspelsmatcher delad 1a plats i den interna poängligan under slutspelet. Han matchas hårt både i 5-5 och powerplay och kommer vara den spelaren som är inne på isen vid avgörande situationer. Rahkshani har snittat 1 poäng i denna finalserie. Därför rekommenderar vi att ”Rhett Rakhshani gör minst 1 poäng i matchen” till fina oddset 1,95 hos Unibet. Lycka till vid rygg!

Matchstart: 20:00

 

 

Rygga till 1,95 på Unibet