Vi fortsätter fokusera på den dramatiska slutspurten i fotbolls allsvenskan. Malmö FF gästar AFC Eskilstuna. Ett Eskilstuna som krigar för sin överlevnad och ett Malmö FF som krigar för ett SM-guld. Eskilstuna är i en väldigt dålig form medans Malmö FF är i en riktig bra form.

Eskilstuna: åkte på storstryk i sin senaste match emot Norrköping, 4-0. Man hade ingenting att sätta emot mot Norrköping där skotten vart 27-6 till Norrköpings favör. På sina 5 senaste matcher så har man 4 förluster och man har släppt in 13 mål bakåt. Man verkar har haft en del problem inom klubben då man haft hela 32 spelare som cirkulerat i startelvan. Känns som ett orostecken. Inför denna match saknas sedan tidigare Christian Miljevic, Daniel Miljanovic, Gustav Jarl och Robert Åstedt. Vill man ha en möjlighet att ta poäng av Malmö FF så kan man inte spelade defensivt och backa hem, man måste framåt, annars blir man överkörda.

Malmö: har ett viktigt spelschema framöver. I allsvenskan behöver man plocka varenda poäng man kan för att haka på vinnande Djurgården som ligger 1a. Men man varvar allsvenskt spel med spel i Europa League där det väntar ett ”Öresunds derby” mot FC Köpenhamn på torsdag. Vi lär se en del rotation i startelvan. Sören Rieks är avstängd och Anders Christiansen är knäskadad. Även Behrang Safari är borta i denna match pga en skadad fot i senaste matchen. Tränaren Uwe Rösler har sagt att det kommer komma in nya spelare inför denna match. Men man har en oerhörd bred trupp så det kommer nog inte påverka Malmö alldeles för mycket. Formen är det inget fel på då man har 4 raka segrar och gjort 12 mål på sina 4 senaste matcher.

En trippel känns inte helt orealistiskt inför denna match.

Över 2.5 + bägge lagen gör mål + Malmö FF vinner till oddset 3.25 hos UNIBET

  • Bägge lagen har något att spela för.
  • Eskilstuna måste framåt och kan säkert få in en kasse på hemmaplan.
  • Malmö är betydligt bättre lag och ska vinna denna match.
  • Det kommer säkert bli en del mål, Malmö har gjort 12 mål sina 4 senaste, Eskilstuna har släppt in 13 sina 5 senaste.
  • Förra mötet slutade 5-0 till Malmö.
  • Malmö roterar i truppen i startelvan. Man är inte helt 100 match tränade och där har Eskilstuna chans att ta vara på.
  • Eskilstuna har gjort mål på hemmaplan sina senaste matcher mot topplagen AIK, Hammarby, Djurgården.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 17:30

Rygga till 3.25 på Unibet