Förra året var Sundsvall bottentippade av alla men ack så fel kritikerna hade. Man gjorde en riktigt fin säsong, mycket tack vare Linus Hallenius. Denna säsong började minst lika bra som förra slutade. Man öppnade i borta premiären med att spela 2-2 mot Djurgården som är rankade som en guld kandidat i år. Sen följde man upp detta med att slå allsvenskans bästa lag, Malmö FF med hela 3-1. Dom 2 matcherna efter gick dock lite tyngre, det vart 2 förluster. Ena mot Kalmar med 2-1 och den andra mot Elfsborg med 3-1. Den senaste matchen gjorde man en stark insats igen och tog poäng av topplaget Helsingborg på bortaplan. Är man på väg tillbaka till formen man hade i dom inledande matcherna?

Falkenberg är nykomlingar i årets fotbollsallsvenska och det märks. Samtidigt kan man inte heller ställa för mycket krav på klubben. Laget har 1 vinst som man tog i premiären mot Örebro med 1-0, vilket inte säger så mycket med tanke på att Örebro har underpresterat hittills av säsongen. Därefter har man 3 förluster och 1 oavgjord match. Dock har laget stått upp bra och krigat på ända in i slutet. Noterbart är att man blixtrat till och gjort en del mål i 2 matcher. Man lyckades exempelvis göra 3 mål mot Norrköping borta vilket är en bra bedrift. Offensivt är man med i matcherna och har bra skottstatistik men det är små detaljer som skiljer i matcherna som gör att Falkenberg kommer få det svårt i årets fotbolls allsvenska.

Sundsvall har fina kvalitéer i laget vilket dom har visat mot topplagen och deras styrka är offensiven. Det känns som en bra dag att vända den lilla negativa trend man haft och återgå till spelet man hade i dom 2 första matcherna och vad passar inte bättre än en vinst på hemmaplan idag. Sundsvalls Linus Hallenius har spelat 5 matcher och gjort 4 mål, detta gör honom till en delad 1a plats i målligan. Hallenius är Sundsvalls viktigaste spelare och är den spelaren laget försöker lägga alla bollar på. Förra året gjorde han näst mest mål i hela ligan, 18 st och det ser ut som han kommer hamna i toppen i år igen.

Sveabetting väljer därför att rekommendera spelet ”spelaren gör mål & spelarens lag vinner (Linus Hallenius)” till fina oddset 2,75 hos Betsson. Lycka till vid rygg! 

  • Sundsvall är klart bättre offensivt och defensivt än Falkenberg.
  • Falkenbergs defensiv har varit instabil i inledningen av säsongen.
  • Sundsvall snittar 1,60 i mål på hemmaplan dom 5 senaste matcherna.
  • Linus Hallenius i storform och leder den delade skytteligan. Kom 2a förra säsongen.
  • Sundsvall har gjort mål i alla 5 matcher man spelat i årets allsvenska.

Matchstart: 19:00

Rygga till 2,75 på Betsson