Match 2 i denna kvartsfinalserie. Det är 2 stycken lag som båda anses som skrällar. Men dock är dom välförtjänt dessa kvartsfinal plaster. Det är en generations växling i NHL. Dom tidigare bottentippade lagen har fått möjligheten att plocka på sig dom bästa talangerna i den årliga NHL draften och det börjar ge frukt nu.  Dom tidigare ungtupparna, talangerna har blivit varma i kläderna och gått om dom ”gamla” rutinerade spelarna. I denna matchserie är det ett typ exempel på detta.

NY Islanders: Dom har inga direkta superstjärnor sedan man tappade John Tavares inför säsongen. man ser inte ut att sakna Tavares heller. Islanders är ett riktigt bra lag. Man spelar smart och effektivt. En bra defensiv grundar för en fin offensiv där man tar vara på sina chanser. Dessutom har man ligans absolut hetaste målvakt Robin Lehner som är som en mur i vissa matcher. Han blev tidigare i veckan nominerad till att vinna Vezina Trophy, ligans bästa målvakt. Ett bra kvitto med tanke på det Lehner har gått igenom tidigare med rehab för missbruk.

Carolina: Carolina som inte tagit sig ens till slutspel på 10 år har slagit ut regerande Stanley Cup mästarna Washington. Man har ett ungt och spelskickligt lag med en målvakt Petr Mrázek som fått en ny start sedan han lämnade Detroit och gör numera succé i Carolina.

I första mötet var det en målvakts match, 0-0 under ordinarie speltid men där Carolina vann i förlängning med 1-0. Skottstatistiken var jämn 32-31 till Carolinas favör. Sett till matchen så hade Islanders bäst och klarast chanser men lyckades inte få in pucken pga en storspelande Pets Mrázek i målet.

Vi tror även denna match kommer bli en målsnål historia där målvakterna spelar en stor roll. Därför rekommenderar vi spelet ”under 5 mål (ink övertid & straffar)” till oddset 1,90 hos Betsson. Lycka till vid rygg!

  • Båda målvakterna har prickat in sin livs form.
  • Islanders är extremt duktiga defensivt.
  • Lagen har mött varandra 4 ggr under grundserien där endast 1 match har blivit mer målrik än 5 mål.
  • Av Islanders 10 senaste matcher har 8 matcher slutat med 5 mål och under.

Matchstart: 21:00

 

Rygga till 1,90 på Betsson