Vi fortsätter vårt fokus på den dramatiska fotbollsallsvenskan när AIK reser ner till Malmö FF inför den näst sista omgången. AIK eller Malmö FF kan komma att vara borta ifrån guldstriden efter dagens match.

Hammarby vann över Östersund igår med 2-1 och leder just nu allsvenskan med 1 match mer spelad en övriga lag. Tappar Djurgården poäng mot Örebro ikväll så har Hammarby och AIK eller Malmö FF en super chans till guldet. Ja ni hör.. er dramatiskt blir det inte. Allt kommer att avgöras i sista omgången.

Inför den här matchen talar mycket för Malmö då man är starka på hemmaplan. Läget i truppen är stabil, inga skador verkar störa. Man spelade Europa League match mot Lugano för några dagar sedan som man vann, men man cirkulera på mycket folk för just att vara pigg dom 2 sista omgångarna av allsvenskan.

AIK har växlat upp ytterligare nu mot slutet. Man slog i senaste matchen Falkenberg med 5-1, Henok Goitom stod för 4 mål. Det är bra för AIK att en spelare som Goitom är på spelhumör inför slutet av omgångarna. AIK har fått extra boost i laget med 2 segrar i ryggen. Läget i AIKs trupp är dock en aning oroande. Målvakten Oscar Linnér är borta och andre målvakten Budomir Janosevic hoppar in med nästa inga matcher alls denna säsong, en minst sagt tuff uppgift. Dessutom är Bahoui, Lindkvist och Lundström alla tveksamma till spel.

Bägge lagen måste ha 3 poäng men inget av lagen kommer tok köra offensivt för det kan skada sig och öppna upp sig defensivt. Jag förväntar mig en aning avvaktande inledning första halvlek där lagen känner lite på varandra. Därför fokuserar vi mer på andra halvlek.

Totalt över 1.5 mål i andra halvlek till oddset 2.45 hos UNIBET

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 19:00

Rygga till 2.45 på Unibet