Äntligen ska NHL säsongen 18/19 avgöras! Denna finalserie börjar i Boston Garden arena. Boston som hade en jämn åttondels serie mot Toronto men vann tillslut den avgörande matchen. I kvartsfinalen stod överraskningen Columbus Blue Jackets för motståndet. Men Columbus resa tog relativt snabbt slut när Boston vann med 4-2 i matcher. I semifinalen var det ytterligare en sensation som tagit sig långt i slutspelet, Carolina Hurricanes. Men Carolinas resa tog tvärstopp mot ett extremt bra Boston som vann 4 raka matcher.

St.Louis resa är rätt unik. Till jul så låg man sist i hela NHL..Efter årsskiftet var det som ett helt ”nytt” St.Louis som spelade och idag har man tagit sig ända till final. St.Louis har haft en tuffare resa genom slutspelet om man jämför med motståndet mot vad Boston har haft. St.Louis har slagit ut Winnipeg Jets,  Dallas Stars, och nu senaste San Jose Sharks. Alla dessa lag har kapacitet att vinna NHL om man ser till deras spelartrupper.

St.Louis spelade Stanley Cup final senast på 60-talet. Då förlorade man alla 3 åren på raken. Sedan dess har man aldrig ens varit i närheten av en final eller buckla. Boston däremot har en hel del rutin ifrån Stanley Cup finaler. Klubben har 6 segrar sedan man bildades 1924, man vann senaste 2011 mot Vancouver Canucks i match 7. Man var även i final 2013 mot Chicago Blackhaws men då förlorade man med 4-2 i matcher. Spelare som var med och spelade finalerna 2011 & 2013 som ex Patrice Bergeron, David Krejic, Brad Marchard, Zdeno Chara, Tukka Rask m.fl. finns kvar än idag vilket väger oerhört tung. I en finalserie väger rutin och erfarenheter mycket.

Lagen har mötts 2 gånger under säsongen. I första mötet vann Boston på hemmaplan med klara 5-2. I andra matcher vann St.Louis med 2-1 i förlängning. Det finns en hel del svenskar på isen i denna finalserie, vilket alltid är roligt. I Boston har vi Joakim Nordström som vann en Stanley Cup med Chicago säsong 14/15 där han dock var mindre delaktig än vad han är idag och Marcus Johansson som lämna Washingtons Capitals organisation efter 7 säsonger och Washington gick och vann Stanley Cup senaste säsongen. I St.Louis hittar vi backen Carl Gunnarsson och slutspelets genombrottsman Oskar Sundqvist som haft en avgörande roll för St.Louis hela slutspelet. Sist men inte minst har vi Alexander Steen. Steen som har gjort hela 963 NHL matcher och 80 slutspelsmatcher förtjänar verkligen att vinna en Stanley Cup. Hans far Thomas Steen spelade 950 NHL matcher utan att vinna Stanley Cup.

Hur går det i nattens match? Vi tror det kommer bli en tajt match som egentligen kan sluta hur som helst. Två bra målvakter. Tukka Rask i Boston har hittat tillbaka till sin livs form som han besatt för några år sedan. St.Louis målvakt Jordan Binnington kom in efter jul och är en stark bidragande orsak till att laget är i final i år. Dessförinnan har han mestadels spelat i farmarligan.

Boston Bruins vinner till oddset 2,10 hos BETSSON

  • Man är alltid starka på hemmaplan.
  • Man har oerhört mycket erfarenhet & rutin i truppen, som vet vad som krävs för att vinna.
  • Man har målvakten Tukka Rask som är i sitt ”mode” spelar som han gjorde för X antal säsonger sedan.
  • Boston har en bredare trupp sett till alla 4 femmor.
  • Boston spelare med en oerhörd tyng och kraft som är tufft att stå emot.
  • 5 senaste matcherna på hemmaplan har man vunnit 4.
  • Boston har fått extra vila eftersom man slog ut tidigare motståndare i 4 raka matcher.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 00:00

Rygga till 2,10 på Betsson