Växjö som dom senaste säsongerna alltid varit ett topplag att räkna med har förlorat alla sina 4 inledande matcher denna säsong och ligger sist i SHL. Nykomlingarna Oskarshamn har tagit hockey Sverige med storm. Det var en skräll att laget förra säsongen tog sig till SHL. Oskarshamn hockeysaga har fortsatt i inledningen av denna säsong, klubbens första SHL säsong någonsin. Man kan inte sluta beundras över laget. På pappret har man inga direkta stjärnor och klubbens budget går inte att jämföra med Frölunda, HV71 etc.

Oskarshamn: har tagit poäng i alla sina 4 inledande matcher. Premiären föll man i förlängningen mot Skellefteå dom 3 matcherna efter premiären har man radat upp 3 raka segrar mot starka Djurgården, Rögle och Leksand. Men inför dagens match saknas 4 spelare för Oskarshamn. Isak Pantzare, Niklas Heinerö, Markus Modig är skadade och Filiph Engsund är avstängd.

Växjö: Man har en oerhört intressant lag på pappret. Man har fått in stjärnor som Richard Gynge med flera år i KHL, Emil Pettersson (bror till Elias) som besitter en otrolig talang och teknik. Backen Tim Erixon som har flera säsonger i AHL och NHL erfarenhet. Karaktärs spelaren Marcus Sylvegård ifrån Malmö, Marcus Davidsson ifrån Djurgården. Så visst är pressen på Växjö befogad. Laget har släppt in 16 mål på 4 matcher vilket är under all kritik.

Vi tror att Växjö kommer ta sig i kragen inför denna match och Växjös tränare Sam Hallam har garanterat haft flera möten med laget. Därför tror vi att Växjö tar sin första vinst idag. Noterbart är att Oskarshamn slog Växjö i träningsmatchen med 2-1. Men träningsmatch är träningsmatch.

Växjö vinner till oddset 1.72 hos UNIBET

  • Växjö är ett betydligt bättre lag på pappret.
  • Växjö är pressade att vinna, nu är det hemmaplan dessutom.
  • Oskarshamn dras med en del skador i truppen.
  • Växjö har fixstjärnor som ska kunna avgöra såna här matcher.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 19:00

Rygga till 1.72 på Unibet