Vi beger oss till huvudstaden, Stockholm och siktar in oss att analysera matchen mellan Djurgården och nykomlingarna Oskarshamn.

Oskarshamn är ishockey Sveriges största sensation på flera decennier. Inte nog med att man tog sig upp i SHL, vilket ingen hade trott.. efter 3-4 omgångar av SHL säsongen ledde man SHL dessutom. Alla kritiker trodde att man skulle vara en slagpåse direkt men laget visade att alla hade fel. Men nu är vi inne i omgång 14 och sanningen verkar har ha kommit ikapp Oskarshamn nu. Man har tappat sin lagkapten och viktiga försvarare Johan Alm som är långtidsskadad, ett stort avbräck för Oskarshamn.

Djurgården ligger på 6e plats i tabellen och har en riktigt intressant trupp. Man var i final ifjol och har absolut kapacitet att kriga om guldet även denna säsong. Tyvärr saknas fortfarande lagkaptenen Jacob Josefson och det märks. Nyförvärvet Patrik Berglund har fått ta ett ännu större ansvar och det har han gjort dom senaste matcherna. Nyförvärvet ifrån Mora Michael Haga är en positiv överraskning även att gamla stortalangen Nicklas Bergfors har fått tillbaka glöden är kul. Sen är det alltid kul att följa nya talanger och Djurgården har en supertalang i sitt stall. Vi tänker givetvis på 17 åriga Alexander Holtz som rankas topp 3 i världen inför kommande NHL draft. Holtz har kommit in i laget och inte bara tagit en plats, han levererar också.

Vi siktar in oss på målspelet. Det känns som Djurgårdens fina offensiv kommer få spela ut idag.

Totalt över 5.5 mål till oddset 2.30 hos BETHARD

  • Durgården har fina offensiva kvalitéer i sin trupp.
  • Oskarshamn är svaga defensivt dessutom saknar man sin viktigaste back & lagkapten.
  • Oskarshamn har 5 raka försluter sina 5 senaste borta matcher.
  • Två senaste matcherna slutade med 5 mål respektive 7 mål.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 15:15

 

Rygga till 2.30 på Bethard