Äntligen drar Allsvenskan igång efter långt uppehåll! AIK som är regerande mästare och Norrköping som slutade på en andra plats ifjol ska göra upp ikväll på Friends Arena. Båda lagen spelade sina sista allsvenska matcher innan uppehållet för 3 veckor sedan. AIK har dock spelat en träningsmatch under uppehållet mot Häcken, en match som slutade 1-1. Norrköping har dock inte spelat någon träningsmatch.

Innan uppehållet hade bägge lagen en positiv formkurva efter en svag inledning på säsongen. AIK har dom senaste 7 matcherna 5 vinster och 2 oavgjorda. Norrköping har endast 1 förlust på sina 7 senaste matcher. Övriga matcher är blandat med vinster samt oavgjorda resultat. AIK har sålt försvararen Daniel Sundgren under uppehållet till den grekiska klubben Aris. En stor förlust för AIK som man hoppas kunna hitta en ersättare. Sundgren är dock tillgänglig för spel i AIK några veckor till. Målkungen för AIK, Tarik Eyounoussi lär fortsätta på samma linje där han avslutade innan uppehållet.

Norrköping saknar sin viktiga kugge och lagkapten Alexander Fransson pga en avstängning. Enligt vissa källor Sveabetting har tagit del av så finns det flera frågetecken i Norrköpings trupp inför kvällens match. Det återstår att se vilket lag tränaren Jens Gustafsson ställer upp med.

AIK är starka på hemmaplan men behöver se upp med Norrköpings Jordan Larsson som är i fin form och varit en av dom drivande i Norrköping hittills denna säsong.

AIK vinner till oddset 2,10 hos UNIBET

  • AIK har vunnit sina 5 senaste hemmamatcher i Allsvenskan.

  • AIK är erkänt ett starkt hemmalag och har en hemmastatistik den här säsongen på 5-1-0.

  • AIK-anfallaren Tarik Elyounoussi har i sin livs form och har stått för 9 mål den här säsongen, där de flesta kommit på slutet.

  • Norrköping har inte vunnit mot AIK på bortaplan på tre raka matcher, två av dessa är förluster.

Matchstart: 19:00

LYCKA TILL VID RYGG!

Rygga till 2,10 på Unibet