Två bra lag som kommer göra upp i en jämn drabbning. Tjeckien som har spelat riktigt bra hela turneringen har inte varit såhär nära en VM final på snart 10 år. Kanada som inte har varit lika självklara i denna turnering har visat sin kapacitet när matcherna har betytt som mest.

Det kommer koka i arenan då den är proppad med tjeckiska fans. Tjeckien kan verkligen utmana Kanada. Kanada som kvitterade med 0,5 sek mot Schweiz och vann sedan i förlängning. Matchen i gruppspelet mot Slovakien påminde om kvartsfinalmatchen det stod 5-5 men Kanada avgjorde i powerplay med 1 sek kvar av matchen. Det är en riktigt styrka Kanada har att man kan komma ikapp och ta kommando över matchen mot slutet. Det är bara Kanada som kan göra något sådant. Dessutom var det Mark Stone som avgjorde i bägge matcherna.

Tjeckien har vunnit alla sina matcher förutom 1 match och det var mot Ryssland då man förlorade med 3-0. Vi tror att det kommer bli en målrik match. Kanada spelar en aggressiv och offensiv ishockey medans Tjeckien spelar en mer disciplinerad och defensiv och går till attack på livsfarliga kontringar. När Kanada ligger på så kommer spelet öppna upp sig för Tjeckerna som går på kontringar. Offensivt har Tjeckien några riktigt bra spelare som toppat formen inför detta VM, Frolik, Kovar, Voracek mf.l

Över 5,5 mål till oddset 1,98 hos LeoVegas

Lycka till vid rygg!

Matchstart: 19:15

Rygga till 1,98 på LeoVegas