SPELTIPS: 25/2 Oskarshamn – Färjestad

Det är stor klasskillnad mellan dessa två lag. Oskarshamn går riktigt tungt och får inrikta sig på kvalspel tillsammans med Leksand.

Smålandslaget har åtta raka förluster och är verkligen under isen. Man föll i senaste omgången i bottenstriden mot Leksand med 3-0 och var inte alls med i spelet. Ska Oskarshamn ens ha en tanke på att utmana Färjestad ikväll gäller det att man håller sig ifrån utvisningsbåset då FBK har ligans bästa powerplay. Färjestad är även ett av ligans bästa boxplay lag.

Liga tvåan Färjestad kommer nu senast ifrån en förlust i seriefinalen mot Luleå med 4-1 på bortaplan. För övrigt har värmlänningarna en fin form med 3 raka vinster innan senaste förlusten. För Färjestad handlar det mest om att komma ikapp tabell 1an Luleå och hålla undan tabell 3an Rögle för att få en sådan fin lottning som möjligt inför det stundande slutspelet. Skadeläget i truppen är överlag bra förutom att Michael Lindqvist är borta sedan en tid tillbaka.

Färjestad har fin historik mot Oskarshamn denna säsong. Man har mötts vid 3 tillfällen. Första matchen vann Färjestad med hela 12-0 i Löfbergs Arena. Match två så vann Oskarshamn på hemmaplan ed 3-2. Nu senaste mötet vann Färjestad återigen övertygande med 5-1. Noterbart är att Färjestads Marcus Nilsson gör sin bästa säsong någonsin i SHL och leder just nu den totala poängligan. Ryktas om NHL nästa säsong.

SPELTIPS: 25/2 Oskarshamn – Färjestad

Totalt antal mål av bortalag 3.5 till oddset 2,02 hos UNIBET

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 19:00

Rygga till 2,02 på Unibet