SPELTIPS: 25/1 Västervik – Modo.

Modo jagar sin sjunde raka vinst. Man går fram som en ångvält genom ishockeyallsvenskan tillsammans med Björklöven. Kan Västervik sätta emot något är frågan?

Västervik

Man blandar och ger verkligen denna säsong. Man gör riktiga plattmatcher till att göra toppmatcher mot topplagen. Formen just nu är dock riktigt bra då man har tre raka vinster i ryggen. Man spelar bättre på hemmaplan än på resande fot. Läget i truppen är följande: Samuel Ward, Ádám Vay, Victor Öhman och Henrik Malmström är alla skadade. Adrian Elefalk är utlånad resten av säsongen. Victor Öhman är en viktig spelare offensivt, så det är ett stort avbräck för laget. Bägge målvakterna Ward och Vay är skadade. Ward som är 1a målvakt är ett stort avbräck. Man har dock lånat in duktiga Adam Åhman ifrån HV71.

Modo

Laget har 6 raka vinster i ryggen. Tillsammans med Björklöven som leder serien har man dragit ifrån övriga lagen. Modo ligger 2a med 87 poäng och Björklöven leder med 92 poäng. Man har verkligen hittat sitt spel denna säsong. Kan bero på tränaren Björn Hellqvist som nyss förlängde sitt kontrakt med klubben, samt att man lyckats med sina värvningar inför säsongen. Modos styrka är offensiven. Man har gjort 22 mål sina 5 senaste matcher. 28 vinster har man denna säsong av 39 matcher. Modo har gjort näst flest mål hittills av alla lagen i ligan.

Läget i Modo är följande: Tobias Enström och Joakim Hagelin inte aktuella för matchen på grund av skador. Tommy Enström och Mattias Norlinder kommer också att missa matchen. Tunga avbräck men Modo har en bred trupp. En fröjd att se Jonathan Johnson som leder hela poängligan med 56 poäng på 39 matcher. Succé förvärvet man gjorde under säsongen i amerikanen Adam Tambellini producerar också match efter match, 36 poäng på 24 matcher.

Västervik har faktiskt fördel Modo denna säsong med 2-1 i matcher. Första mötet vann Västervik borta med 4-3. Match 2 vann Modo borta med 5-4 och den senaste matchen förlorade Modo på hemmaplan i Fjällräven Arena med 4-1. Modo jagar revansch och är överlag ett betydligt bättre lag än Västervik.

SPELTIPS: 25/1 Västervik – Modo.

Bortalaget gör totalt över 3.5 mål till oddset 2.16 hos LeoVegas

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 18:00

Rygga till 2,16 på LeoVegas