I första omgången hade det Slovenska laget Maribor inga problem att slå det Isländska laget Valur. Man vann första med 3-0 på bortaplan och match 2 på hemmaplan vann man med 2-0, totalt 5-0. AIK hade det tuffare som alla vet och förlorade i Rumänien mot FC Ararat med 2-1 men vände och vann lyckligtvis på hemmaplan med 3-1 och gick där med vidare i Champions League kvalet.

Bortsett mot AIKs insatser i Champions League så har man gått som tåget dom senaste Allsvenska matcherna, man vann senast på hemmaplan över Helsingborg med 2-0. AIK har 4 vinster dom 5 senaste matcherna. Men när det kommer till internationellt motstånd är det andra förutsättningar.

Något som verkligen talar för AIKs räkning idag är att förstemålvakten i Maribor, Kenan Piric är skadad och man har flertalet spelare på skadelistan. En av sina viktigaste spelare som är borta inför dagens match är fjolårets skyttekung Zahovic som stod 18 mål på 32 matcher förra säsongen. Maribor är ett defensivt starkt lag vilket kan passa AIK rätt bra som gillar att ha bollinnehav och sätta press.

AIK vinner till oddset 3,40 hos UNIBET

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 20:15

Rygga till 3,40 på Unibet