Sverige slutade på en andra plats i gruppen likaså Kanada i sin grupp. Det är 2 jämna lag som gör upp om en kvartsfinal plats. Det som talar för Sverige är att tränaren Peter Gerhardsson vilade stora delar av truppen sista matchen mot USA då man redan var klara för åttondelen. Förhoppningsvis kan man dra nytta av någon extra dags vila.

Ska Sverige slå Kanada måste man spela på topp och följa sin ”gameplan” rutinerade spelare som Kosovare Asllani, Nilla Fischer m.fl. måste kliva fram ytterligare. I Kanada är fokuset stort på Christine Sinclairs.  Den 36-åriga anfallaren har under lång tid tillhört världseliten i damfotboll. Med 182 landslagsmål är hon näst bäst i världshistorien. Hon behöver endast göra tre mål till, så går hon om amerikanskan Abby Wambach och blir bästa landslagsmålskytt genom tiderna i alla kategorier. Frågetecken är Sinclairs fot, som har varit lindad med bandage dom senaste dagarna. Enligt henne själv är det inga problem och hon är spelklar till kvällens batalj.

Lagen har möts vid 5 tillfällen dom senaste åren. Det har varit jämna matcher resultatmässigt. Av 5 matcher har Sverige 1 vinst, Kanada 2 vinster och sedan har det blivit 2 oavgjorda resultat. Spelmässigt kan man önska mer av bägge dessa lag sett till denna turnering.

Båda lagen gör mål – till oddset 2,16 hos BETSSON

Lycka till vid rygg!

Matchstart: 21:00

Rygga till 2,16 på Betsson