Det är dags för omgång 11. Formstarka AIK reser upp till Norrland och möter formsvaga Giffarna. AIK som började säsongen svagt har ryckt upp sig och spelat betydligt bättre dom senaste matcherna. Sundsvalls form är tvärtom. Dom började starkt och har visat en betydligt sämre form dom senaste matcherna. AIK har 4 raka segrar medans Sundsvall har 4 raka förluster. Tabellmässigt ligger AIK 3a och Sundsvall på plats 14.

Sundsvalls trupp är inte lika bred som AIKs. Man är mer beroende av vissa enskilda spelare än vad AIK är. Man måste nämna AIKs norrman, Tarik Elyounouss. Han toppar målligan i allsvenskan med 8 fullträffar. Formen är glödhet. 7 av målen har kommit dom 5 senaste matcherna. Sundsvall har varit bedrövliga på bortaplan. Ska man ta poäng överhuvudtaget så är det på hemmaplan. Giffarna har Linus Hallenius som ligger 2a i målligan med 6 fullträffar hittills. Han betyder oerhört mycket för Giffarna.

Ska Giffarna vända formen så är det nu på hemmaplan. Vi tror inte att AIK får en promenad seger även om oddsen talar för det. Giffarna har spelat 4 hemma matcher i årets allsvenska och gjort 8 mål på dom matcherna. Målsnittet ligger på 2,0 på hemmaplan. AIK har gjort 6 mål på 5 borta matcher hittils. Målsnittet på 5 borta matcher är 1,20. Kan tyckas en aning lågt. Men sett till AIKs form så talar målsnittet emot. AIK har nämligen gjort 9 mål dom 4 senaste matcherna.

”Båda lagen gör mål” till fina oddset 2,10 hos BETSSON

 

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 19:00

Rygga till 2,10 på Betsson