Äntligen är det slutspel i ishockey VM, och det kan inte starta på ett bättre sett än ”derby” mot vårt grannland Finland. Storebror mot lillebror. Tre Kronor som är storfavoriter i denna match med tanke på den trupp man besitter och att man har vunnit VM guld två år i rad. Kan finska lejonen fortsätta överraska som man har gjort under hela turneringen, är frågan?

Sverige: I senaste matchen kollapsade laget totalt i andra perioden mot  Ryssland. 6 mål i baken på 1 period är botten betyg. Man måste skärpa till sig defensivt och hålla sina positioner mot finnarna. Positioneringen i försvarszonen har varit sisådär och mot spelskickliga lag smäller det direkt om man går bort sig. Det positiva är att man gjorde 4 mål på VMs bästa lag. Ett Ryssland som bara släppt in 3 mål dom 6 matcherna innan Sverige matchen. Man höll nere utvisningarna mot Ryssland vilket var bra med tanke på att det har varit sisådär under turneringen. Offensivt finns det inte så mycket att klaga på. Flera spelare har topp presterat under VM ex Nylander, A Kempe, Lander m.fl. Vi tror att Grönborg väljer Lundqvist i målet som varit relativt stabil i gruppspelet. Men Henke har en förmåga att höja sig några snäpp när han har kniven mot strupen.

Finland: Snacka om att laget har överraskat. Med en trupp som media hade dömt ut redan innan VM så visade den finska truppen att alla så kallade kritiker ska knipa ****. Man öppnade turneringen ruskigt starkt genom att slå både Kanada och Slovakien samt spela oavgjort mot USA. Hur längre turneringen har gått så verkar dom finska lejonen blivit mer ”normala” man slog bara Frankrike med 3-0 och förlorade sista matchen i gruppspelet mot Tyskland med 4-2. Men Finland har en stark grupp och lagmoral. Man slår verjkligen i underläge i denna match och pressen ligger på Sverige. Detta kan finnarna utnyttja. Se upp för underbarnet Kaapo Kakko som har fått sitt stora genombrott i detta VM.

Tre Kronor är bättre på alla positioner än Finland och vi tror Sverige vinner denna match.

SVERIGE -1 PÅ UNIBET GER DIG 1,72 I ODDS

  • Tre kronor är bättre på alla positioner än Finland.
  • Tre kronor har mer rutin i truppen.
  • Hittills under hela VM har Sverige snittat 5,86 i målsnitt & Finland endast 3,14 i målsnitt.
  • Sverige har Nylander som leder hela VMs poängliga med 17 poäng på 7 matcher.
  • Sverige har gjort med mål framåt av alla nationer hittills i VM, 41 st på 7 matcher.

Lycka till vid rygg!

Matchstart: 20:15

 

Rygga till 1,72 på Unibet