Gammal är äldst, det såg vi inte minst i senaste matchen då Washington hade kniven mot strupen och var tvungna att vinna. Som dom gjorde det också, 6-0 vann dom med och detta var en starkt bedrift med tanke på att dom 2 tidigare matcherna hade Carolina 7-1 i målstatistik. I natt kan det avgöras, om Washington vinner får dom möta New York Islanders i en kvartsfinal. Carolina har hemmafördel i natt.

Det har varit en svängig matchserie där favorittippade Washington har kört över Carolina till att Washington själva blivit överkörda. I senaste 6-0 matchen spelade Washington som man tidigare har sett dom spela när dom är på spelhumör. Då kan dom slå vilket lag som helst i ligan. Carolina är ett ungt och hungrigt lag men som saknar erfarenhet.

I dom tidigare matcherna har målsnittet legat på 2,67 för Carolina och 2,50 för Washington. I 6-0 segern för Washington senast gjorde Niklas Bäckström 4 poäng, 2 mål och 2 assist. Bäckström har toppat formen lagom till slutspelet. Han matchas hårt i alla avgörande spelsekvenser och spelar i Washingtons första PP lina. Därför rekommenderar vi att spela på ”Skott på mål ifrån spelaren, ink förlägning – Niklas Bäckström över 2,5 skott” till fina oddset 2,45 hos Unibet. Lycka till vid rygg!

Matchstart: 01:00 (svensk tid)

 

Rygga till 2,45 på Unibet