Det är inte vilket vanligt derby som helst. Både AIK och Hammarby måste gå för 3 poäng. En oerhörd viktig match för bägge lagen om man vill ha chans på SM-guldet framförallt men även Europa platserna står på spel.

Hammarby: är otroligt starka på Tele2 arena där man är obesegrade hela säsongen. Offensivt finns det inget att klaga på då Hammarby skapar chanser och har gjort överlägset mest mål av alla lag i allsvenska denna säsong, 55 stycken på 23 matcher. På dom 5 senaste hemma matcherna har man gjort oroliga 22 mål! Otrolig bedrift. Det finns några punkter som talar emot Hammarby. Man gör mycket mål framåt men man släpper in del mål bakåt också. Man har släppt in 32 mål vilket är mest av alla lagen som ligger topp 7 i tabellen. AIK exempelvis har bara släppt in 17 mål denna säsong. Sedan har Hammarby en del oro i truppen pga skador. Fällman kommer att saknas. Sandberg, Khalili och Johannsson har också varit frågetecken och Tankovic och Kacaniklic har dragits med mindre problem den senaste tiden.

AIK: Backen Daniel Granli är ett frågetecken inför matchen. Han missade senaste matchen mot Häcken. Norrmannen Tarik Elyounoussi är avstängd och missar därför derbyt. Ett stort avbräck för AIK eftersom Tarik har varit ett av AIKs offensivaste vapen hela säsongen. AIK är effektiva och spelar kontrollerar. Man är starka defensivt och tar vara på sina kontrings möjligheter.

Historiskt sätt så har AIK vunnit dom 3 senaste derbyna mot Hammarby. Vi tror att offensivt starka Hammarby kommer göra mål på sin hemmaplan och AIK kommer garanterat också göra mål.

Bägge lagen gör mål till oddset 1.76 hos BETHARD

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 15:00

Rygga till 1.76 på Bethard