Båda lagen är klara för slutspel i VM. Nu handlar det om att spela till sig en sån bra placering i gruppen som möjligt för att underlätta för sig själva inför kommande motståndare i slutspelet. Ryssland har vunnit alla sina matcher och ser ruskigt bra ut i detta VM. Sverige har vunnit alla utom 1 match, mot Tjeckien i premiären. I sina 2 senaste matcher har man haft det darrigt när man mött Schweiz och Lettland. Sverige har avgjort sent i period 3 i bägge matcherna. Och det finns mer kvalité att hämta ur den Svenska truppen.

Det kan vara final lagen som möts. Om man ska jämföra lagen så har Sverige och Ryssland lika bra målvakter. På backsidan besitter Sverige större kvalitéer än Ryssland. När det kommer till forwards så har Ryssland en aning mer spetskompetens, även fast Sverige har en riktigt stark forwards uppställning.

Sveriges svaghet under turneringen har varit att man slarvat en del under match i det defensiva. Dock ska man tillägga att man inte hade släppt in ett enda mål i boxplay förrän i den senaste matchen mot Lettland. Lettland som har ett av turneringens bästa powerplay enligt statistiken.

Vi tror det kommer bli en fartfylld och jämn match. Där det bjuds på bra målvaktsspel av bägge lagen. Därför tror vi att det kommer bli en hyfsat målsnål match.

Under 5,5 mål till oddset 1,87 hos BETSSON.

  • Jämna lag sett till pappret.
  • Bra målvakter i bägge lagen.
  • Sverige har bäst boxplay i turneringen.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 20:15

Rygga till 1,87 på Betsson