SPELTIPS: 21/2 Björklöven – AIK

Det närmar sig slutet av omgångarna i tabellen. Björklöven leder ohotade på 1a plats med 11 poäng till Modo som är på en 2a plats. AIK ligger klart sist och kommer kvala för att hålla sig kvar i ligan.

IF Björklöven gör en fantastik säsong! En säsong som inte bara går i historieböckerna för klubben utan även i hela ligan. Björklöven är nu uppe på fantastiska 111 poäng efter 47 spelade omgångar. Så många poäng har inget annat lag i Hockeyallsvenskan skrapat ihop under en och samma säsong. Då återstår det ändå ett antal matcher för Björklöven innan ligaspelet är slut. På hemmaplan är man grymma, just nu har man 15 raka hemmavinster.

Krisen i AIK fortsätter. Om Björklöven gör sin bästa säsong någonsin gör AIK raka motsatsen, sin sämsta säsong någonsin. Man har bytt tränare två gånger under säsongen. Nu senast kom legendaren Roger Melin in i AIK (igen) efter att han fått sparken i Leksand. Det kunde faktiskt inte börja på ett bättre sätt för Melin, 3-1 vinst över Västervik på Hovet. Men nu väntar betydligt tuffare motstånd.

Är det någon tränare som vet hur det är att kvala och dessutom gjort det riktigt bra så är det Roger Melin. Vi tror ändå på en Melin effekt och att det kommer lyfta laget en aning även om laget i sig inte har samma kapacitet som många övriga lag i ligan. Melin är känd för att få ut max kapacitet ur sina spelare och jobba med det lag material han har.

ANALYS

Att Björklöven vinner ikväll är nog alla överens om. Däremot tror vi AIK har fått sig en liten boost i självförtroendet, dels genom att Roger Melin klev in i båset och att man vann nu senast mot Västervik. Man har nu 2 vinster sina 3 senaste matcher. AIK har ingenting att spela för, man vet redan att det blir kval. Man kan alltså spela avslappnat och försöka hitta glädjen. Ikväll vaktar Björklövens andre målvakt Mattias Pettersson målet. Man väljer att vila demon målvakten Joe Cannata inför det stundande SHL kvalet. Cannata har stått 38 matcher denna säsong jämfört med Pettersson som endast spelat 9 matcher, även om han gjort det med bravur.

AIK har gjort över 1.5 mål i 7 av sina 10 senaste bortamatcher, alltså 70%. Senaste matchen mot Björklöven stänkte man dit 2 baljor. Det gör man även ikväll.

AIK gör totalt över 1.5 mål (under ordinarie tid) till oddset 2,20 hos UNIBET

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 19:00

 

Rygga till 2,20 på Unibet