SPELTIPS: 21/1 HV71- LINKÖPING (SHL)

Dagens speltips är ett klassiskt rival möte mellan HV71 och Linköping. Båda lagen är ur form och har flertalet förluster i ryggen. HV71 har mer kapacitet än vad Linköping besitter, så frågan är om det vänder ikväll för Jönköpings laget hemma i Kinnarps Arena?

Hemmalaget i dålig trend

HV71 har 4 raka förluster i ryggen just nu och man jagar en slutspelsplats så det är viktiga poäng som står på spel. Det ska tilläggas att förlusterna som kommit dom senaste matcherna har varit mot topplag som Frölunda, Djurgården, Skellefteå och Luleå. Sedan tidigare är Nils Andersson och Christian Sandberg borta på grund av skada. På söndagen stod det också klart att Anthony Camara blir avstängd de kommande fem matcherna efter en tackling mot huvudet i matchen mot Luleå. Tunga avbräck då Camara leder den interna poängligan med 21 poäng på 33 matcher och Nils Andersson är viktig i powerplay.

Tio raka förluster

Om HV71 är ur form så ska vi inte tala om Linköping. Man har hela 10 raka förluster i ryggen. Vilket gör att man befinner sig sist i hela ligan, 14 plats. Om HV71 krigar för en slutspelsplats måste Linköping kriga för att slippa en kvalplats. Noterbart är att LHC inte har gjort fler än 2 mål sina 10 senaste matcher. Självförtroendet är nere på botten och frågan är om tränare Bert Robertsson kan vända denna trend? Ska Linköping slippa kval gäller det att spetsspelarna kliver fram och visar vägen för kapaciteten finns i truppen.

Lagen har mötts vid två tillfällen denna säsong tidigare under hösten. HV vann första mötet på hemmaplan med övertygande 5-0. Det senaste mötet vann Linköping i Cloetta Center med 5-3. Efter denna analys tror det kan bli en målrik match då bägge lagen är desperata efter poäng.

Totalt över 4.5 mål till fina oddset 1.74 hos UNIBET

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 19:00

Rygga till 1.74 på Unibet