SPELTIPS: 20/2 Wolfsburg – Malmö FF. Då är det dags för Europa League slutspel och sextondelsfinaler. Det är alltid lika roligt att följa svenska lag i Europa. Nu står Malmö FF inför en riktigt tuff borta match mot tyska storlaget Wolfsburg i bäst av 2 möten.

Det som skiljer lagen just nu är nog matchtempot. Bundesliga är i full gång medan Allsvenskan har några veckor kvar innan premiären. Malmö har även en del nya utmaningar, med en ny huvudtränare, dansken Jon Dahl Tomasson. Även lagets stjäl, stjärna och lagkapten har lagt skorna på hyllan, vi tänker givetvis på Markus Rosenberg. Man har värvat in Isaac Kiese Thelin som ändå får ses som en bra tillskott i truppen, även om han dragits med en del skador. Malmös senaste spelmatch, spelades 12/12-19. Det är 2 månader sedan och man har endast spelat 3 träningsmatcher därefter mot svagt motstånd fram till idag.

Wolfsburg ligger i mitten tabellen i Bundesliga. Man befinner sig på en neutral plats i ligan vilket gör att man kan fokusera helt på Europa League. Formen verkar vara helt okej nu mot slutet med sju poäng av de senaste nio inspelade. Ett utropstecken i tyska laget är den Holländske Weghorst som har öst in mål i år och fått speltid landslaget. Tyvärr ser det ut som lagets kapten, fransmannen Josuha Guilavogui ser ut att missa dagens match på grund av ett knä som strular.

Skulle denna match spelats i höstas så skulle Malmö absolut kunna hota Wolfsburg i bäst av 2 matcher. Men om man ska se till situationen idag så tror vi att det är den del frågetecken i Malmö FF och Wolfsburg är i bättre matchform just nu.

SPELTIPS: 20/2 Wolfsburg – Malmö FF

Totalt över 2.5 mål till oddset 2,05 hos BETSSON

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 21:00

 

Rygga till 2,05 på Betsson