Detta kommer bli en jämn finalserie. Det är dags för match 3 och nu spelas det i St.Louis efter att Boston har haft hemmafavör i dom 2 första matcherna. 1-1 i matcher står det. Match 1 och 2 har sett olika ut spelmässigt. I första matchen var det inget snack om vilket lag som var det bästa laget. Boston kötta på och vann med 4-2 i öppet mål efter en stark upphämtning efter halva matchen, eftersom man låg under med 2-0. Stark lagmoral.

I match 2 styrde St.Louis spelet och skapade många målchanser och hade flera stolpskott. Boston var verkligen nere i brygga men stod upp bra tack vare sin fenomenala målvakt Tukka Rask som har hittat storformen. Matchen slutade 2-2 och gick till förlängning där St.Louis och svensken Carl Gunnarsson avgjorde med ett snyggt slagskott ifrån blå linjen. Noterbart är att alla 4 målen gjordes i första perioden.

Inför nattens match saknas svensken Oskar Sundqvist efter en huvud tackling i match 2. Ett större avbräck för St.Louis än vad många tror. ”Sunken” har verkligen slagit igenom i Stanley Cup slutspelet och varit en stor betydelse för att St.Louis är i final tack vare sitt fysiska spel och plocka ner motståndarens bästa spelare och han har även varit inblandad i många avgörande spelsekvenser genom slutspelet.

Likt tidigare möten så kommer detta bli en kamp för liv och död och en jämn sådan. Det är små marginaler som kommer avgöra. En avgörande spelare för St.Louis är ryssen Vladimir Tarasenko som är en av lagets viktigaste spelare. Tarasenko gjorde 68 poäng på 76 spelade grundmatcher. I slutspelet har han skrapat ihop 15 poäng på 21 matcher. Han är en sniper av rang då han ofta gör mer mål än passnings poäng. Han spelar alltid i avgörande matchlägen och självklart i 1a powerplay uppställningen. Vi tror Tarasenko kommer vara inblandad i mycket i första final matchen på hemmaplan.

Vladimir Tarasenko gör minst 1 poäng till oddset 1,62 hos BETSSON.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 02:00 (Svensk tid) 

 

Rygga till 1.62 på Betsson