SPELTIPS: 2/3 Sandviken – Djurgården

Sandviken inledde cupspelet med att förlora mot Mjällby med 3-1. Sandviken ledde efter första halvlek men orkade inte i andra halvleken. Nu väntar ett riktigt examens prov när dom regerande mästarna kommer på besök. Laget som i fjol slutade på en sjunde plats i Division 1 norra. Förutom Mjölby matchen har man spelat 1 träningsmatch mot Gefle där man föll med 1-0.

Under veckan släpptes bomben att Marcus Danielsson, förra årets “MVP” i Allsvenskan, lämnar dom svenska mästarna, Djurgården. Försäljningssumman landade runt fantastiska 50 miljoner kronor. Absurda siffror och en fantastisk bedrift av sportchefen Bosse Andersson – att slå transferrekord med en mittback som passerat 30-årsstrecket. Det blir förstår ett riktigt tungt avbräck för Djurgården. Bra mittbackar växer inte på träd. Men man får se det ifrån den ljusa sidan, det blir enormt klirr i kassan som skapar möjligheter att man kan spetsa truppen ytterligare.

Just nu har Djurgården bara en mittback att tillgå, Jacob Une-Larsson. Erik Berg dras fortfarande med skadebekymmer och kämpar mot klockan för att kunna vara spelklar inför premiären i allsvenskan. Inför dagens match är det en del frågetecken kring spelarena  Elliot Käck, Jonathan Ring samt Fredrik Ulvestad. Defensiven var högst tveksam för DIF i den senaste matchen i Svenska cupen när man mötte Dalkurd. Man tappade nästan ett 3-0 överläge när Dalkurd stänkte in 2 mål men man höll undan och vann tillslut trots allt med 3-2.

Det är inget snack om att det är klasskillnad mellan dessa lag. Frågan är hur mycket Djurgården vinner med.

Djurgården gör totalt över 2.5 mål under matchen till oddset 1,61 hos LeoVegas

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 19:00 

Rygga till 1,61 på LeoVegas