Äntligen ska vinnaren utses i det Afrikanska mästerskapen som har bjudit på mycket underhållande fotboll och skrällar. Det är ändå 2 lite otippade lag i finalen. Hemmanationen Egypten var storfavorit inför turneringen. Senegal och Algeriet har redan mötts en gång under turneringen i gruppspelet, den gången gick Algeriet segrande efter en 1-0 seger.

Historisk sett har Algeriet aldrig vunnit det afrikanska mästerskapen medans Senegal vann 1990 och var i final 2002. Senegal har blandat och gett under turneringen så det är en aning bedrift att laget har tagit sig till final. Stjärnan Mané har dragit en stort lass för sitt Senegal genom turneringen, med 3 mål och 1 ass hittills. Inför kvällens final missar Napoli-stjärnan Kalidou Koulibaly pga en avstängning. Ett enormt bakslag för Senegal och backlinjen.

Algeriet spelar en strukturerat och taktiskt fotboll. Man har hållit nollan 4 av 6 matcher i turneringen. Algeriet är det enda lag som inte förlorat en enda match i hela mästerskapet. I spetsen av sitt Algeriet hittar vi Manchester City-mittfältaren Riyad Mahrez som verkar toppat formen rejält. Algeriet är värdiga vinnare efter en fin turnering men allt kan hända i en final och Senegal är riktigt bra.

BÅDA LAGEN GÖR MÅL TILL ODDSET 2,33 HOS UNIBET

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 21:00

Rygga till 2,33 på Unibet