Nu har VM dragit igång på allvar. Blåbärs matcherna börjar ta slut och topp nationerna står inför batalj innan slutspelet. Både Schweiz och Ryssland hade tuffa matcher igår. Schweiz spelade riktigt bra mot Sverige och hade likaväl kunnat vunnit den matchen. Nu förlorade man med 4-3 med 10 min kvar av matchen. Schweizarna visade upp ett disciplinerat försvarsspel och starkt kontringsspel. Ryssland spelade mot Lettland igår och ryssarna fick det svettigt. Lettland tog ledningen i första perioden men det slutade med att ryssarna vann med 3-1 ”bara”. Schweiz är mycket bättre än Lettland och här får ryssarna det ännu tuffare och det gäller att topprestera om man ska vinna idag.

Schweiz är en av dom nationer där ishockeyn har utvecklats mest dom senaste åren. Man tog VM silver 2013 och 2018. Båda gångerna var mot Sverige i finalen. Schweiziska ligan NLA är en toppliga i Europa där många svenska spelare med landslags meriter väljer att flytta och spela. Dels för att ligan är bra, men även för att lönerna är höga och skatten lägre än i Sverige + att Schweiz är ett vackert land och påminner en hel del om den Svenska kulturen. Schweiz är ett litet land till ytan så till varje borta match åker man buss istället för flyg. Då slipper spelarna ligga borta på hotell och kommer hem till sina familjer varje kväll.

Ryssland har en betydligt bredare trupp än Schweiz med några topp spelare som tillhör världs eliten. Men Schweiz är ett riktigt bra kollektiv och har några toppspelare också som skulle platsa i dom flesta topp nationernas lag. Nr 90 i Schweiz, Roman Josi är en världsback. En Komplett tvåvägs back som både spelare bra offensivt som defensivt. Han spelare vartannat byte i Schweiz och i sitt egna klubb lag Nashville. Han är otroligt viktigt för Schweiz. Vi skulle tro att Josi är den mest MVP (Most Value player) för sitt lag jämfört med alla lag i hela turneringen.

Schweiz gör över 1,5 mål till oddset 1,68 hos UNIBET

  • Schweiz är kontringsstarka vilket öppnar upp mycket lägen.
  • Schweiz har gjort 23 mål på 5 matcher under VM.
  • Schweiz har ett målsnitt på 4,60 i VM.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 20:15

 

Rygga till 1,68 på Unibet