Inget utav AIK eller Örebro har direkt imponerat på säsongsinledningen. AIK har 2 raka 0-0 matcher och spelade uselt i första halvlek i senaste matchen mot Sirius men gjorde en stark andra halvlek och såg till att vinna med 2-1. Örebro förlorade första matchen mot nykomlingarna Falkenberg med 1-0 till att sedan förlora stort mot Djurgården på hemmaplan med 3-0. Senaste matchen spelade Örebro 1-1 mot Eskilstuna. Det ryktas om att det kommer komma en storpublik till Berhn Arena, 10,000 personer.

Man ska kunna ställa betydligt mer krav på fjolårs mästarna AIK. Visst, man har tappat en del spelare ifrån vinnartruppen men man har värvat friskt innan säsongs starten. Med den truppen dom har ska dom kunna kriga om guldet i år igen. Frågan är om laget känt extra press på sig? Isf måste det har släppt efter att dom spräckt målnollan och vänt 1-0 underläget mot Sirius till 2-1. AIK har en så pass bra trupp att dom ska kunna styra matcherna och spela en kreativ offensiv fotboll.

Örebro har varit etablerade i Allsvenskan många år nu och bör nog kunna hålla sig i mitten av tabellen. I ÖSK saknas Johan Mårtensson och Albin Granlund samtidigt som nyförvärven Martin Broberg och Agon Mehmeti finns med i truppen. Dock tveksamt att någon av dessa två startar mot AIK.

Vi tror AIK har blivit varma i kläderna och kommer vinna denna match. Därför rekommenderar vi en spik på AIK till oddset 1,80 hos Unibet. Lycka till vid rygg!

  • AIK har en betydligt större bredd på sin trupp jämfört med Örebro.
  • AIK har fått blodad tand efter andra halvleken mot Sirius.
  • Örebro har inte imponerat någonting dom 3 inledande matcher.

 

Matchstart: 16:00

Rygga till 1,80 på Unibet