Avgörande match i denna semifinalserie. Färjestad har ett stort självförtroende efter 2 stora segrar med en målskillnad på 14-3. Om man ser till hela matchserie så öppnade Färjestad i match 1 med att köra över Djurgården och man trodde att detta skulle bli en relativt smärtfri matchserie för Färjestad  men man släppte in Djurgården i matchserie och det går inte att bort se att Djurgården hade en hel del med studs.

Färjestad: På pappret är Färjestad ett betydligt bättre lag än Djurgården och i dom 2 senaste matcherna har man visat vilket komplett lag man är. Färjestad har ett mentalt övertag över Djurgården och med sin fanatiska hemmapublik i ryggen så är dom otroligt starka. Likt Frölunda så kommer Färjestad kommer gå ut och försöka ta kommando på en gång och försöka göra några snabba mål för att sedan styra matchen. Färjestad har toppspelare som kan avgöra såna här viktiga matcher. Målvakten Markus Svensson har spelat fenomenalt och han besitter rutinen och erfarenhet att vinna SM-guld tidigare.

Djurgården: Man har haft 2 chanser att avgöra denna matchserie men inte tagit vara på det. Dom senaste matcherna har Djurgården sett ängsliga ut. Det gäller nu att går ihop sig och krigar som ett lag om dom ska vinna denna match. Man måste hålla sig undan utvisningsbåset och inte slarva i egen zon som man har gjort dom senaste matcherna. Vi får se om målvakten Adam Reideborn återfinns i Djurgårds målet ikväll. Reideborn otroligt viktig spelare för Djurgården. Han blev utsedd till ligans bästa målvakt förra säsongen men har inte riktigt kommit upp i samma jämna nivå denna säsong.

Ska Djurgården ha någon chans ikväll så måste laget topp prestera och komma till Löfbergs lila Arena med 14-3 i ryggen från dom 2 tidigare matcherna är en otroligt tufft uppgift mentalt. Därför ser vi bara en utväg i denna match och det är att Färjestad vinner till oddset 1,85 hos Nordicbet. Lycka till vid rygg!

  • Mentalt övertag med 14-3 i dom 2 senaste matcherna.
  • Hemmaplan där Färjestad är otroligt starka.
  • Fenomenal målvakt som vet vad som krävs för att vinna SM-Guld.
  • Toppspelare som kan avgöra i skarpa lägen.

 

Matchstart: 19:30

Rygga till 1,85 på NordicBet