I första mötet på Amsterdam Arena blev det 1-1. Nu är det dags för match 2, där allt ska avgöras vilket lag som går vidare till semifinal. Ajax har gjort en kanonsäsong och kunde lika gärna vunnit första mötet mot Juventus då man hade mest bollinnehav, 58%. Ajax hade även mest avslut, 14 st varav 6 på mål. Juventus hade bara 6 avslut och 1 på mål. Men Juventus har något som ingen annat lag har, Cristiano Ronaldo. Ronaldo kan ändra på en matchbild på egen hand och avgöra hela matchen.

Juventus: Juventus gör en fin säsong och leder klart ligan. På 32 matcher har man 27 vinster, 3 oavgjorda och 2 förluster. Varav ena förlusten kom ifrån senaste matchen i ligan mot Spal 2013 då man vilade stora delar av lager inför kvällens match, vilket säger en del. Juventus är alltid starka på hemmaplan.

Ajax: Man leder den inhemska ligan. På 30 spelade matcher har man 24 vinster, 2 oavgjorda och 4 förluster. Ligan för all del men den största sensationen har ändå Ajax gjort i Champions League där man slog ut Real Madrid i åttondelen efter att man först förlorat på hemmaplan med 2-1 i första mötet till att sedan åka ner till Madrid och vinna på Santiago Bernabeu stadion med hela 4-1(!) och slå ut Real Madrid ur Champions League. Man har ett ungt och hungrigt lag som besitter otroligt mycket talang. Det som talar för Ajax är att man är underdogs och har egentligen inget att förlora, det är Juventus som har pressen på sig.

Spelbolagen har satt ett generöst odds på Juventus. Juventus är det bättre laget och ska vinna detta möte. Man har slagit alla topp klubbar i ligan och spelade ut Atlético Madrid i åttondelen. Vi tror Juventus kommer försöka ta kommando direkt och avgöra matchen. Man besitter en otrolig defensiv vid ledningar i matcher. Man har dessutom inte förlorat på hemmaplan sedan november, då man förlorade mot Manchester United i en betydelselös match i gruppspelat av CL. Ajax slog förvisso ut Real Madrid men Madrid laget har haft ett tyngre år där man blandat och gett hela säsongen.

Sveabetting rekommenderar Juventus som vinnare till oddset 1,73 hos Betsson. Lycka till vid rygg!

  • Juventus är starka på hemmaplan och har inte förlorat där på flera månader.
  • Juventus är starka offensivt och defensivt. Vinst med uddamål räcker ikväll.
  • Man körde över Atlético Madrid i åttondelen på hemmaplan.
  • Man har världens bästa & mest kompletta spelare, Cristiano Ronaldo som kan vända matcher på egen hand, som vi sett tidigare.

 

Matchstart: 21:00

Rygga till 1,73 på Betsson