Topplags möte i SHL under lördags eftermiddagen. Serieledarna Frölunda reser ner till Ängelholm för att möta Rögle. Bägge lagen startade SHL säsongen starkt. Rögle är väl den största överraskningen. Laget har gått riktigt bra och ledde SHL länge. Men sedan några matcher tillbaka har man hamnat i en nedåtgående trend och förlorat flera matcher. Exakt samma formkurva hade Frölunda tills dom bröt den i sin senaste hemma match mot då serieledande Örebro. Genom den vinsten gick man om Örebro och återtog 1a platsen i SHL.

Rögle har 4 förluster sina 5 senaste matcher, varav 3 raka förluster. Man gjorde en riktigt platt match i den senaste matchen mot HV71 där man föll med 5-0. Frölunda hade 3 raka förluster tills dom vann senaste. Skadeläget ser inte ljust ut i Rögle. Man har två tunga skador på Dennis Everberg som är en av lagets bästa och viktigaste spelare, en ledare i truppen som också tillhör poängmässigt topp 3 i laget. Man saknar även Ted Brithen som är 1 av kaptenerna och en ledare med stor erfarenhet från landslaget som också är poängstark. Det ljusnade inte för Rögle under fredags träningen då Nick Sörensen (poänggörare), Daniel Zaar (topp 3 i interna poängligan) och amerikanska backen Craig Schira (topp 4 backar) saknades under träningen. Vi får se om dessa herrar spelar idag. Gör dom inte det? Då ser det onekligen ut att bli en tuff eftermiddag för Rögle.

Frölunda vände skutan på hemmaplan men nu ska man vända trenden på bortaplan där Frölunda fortfarande har 3 raka förluster, och visst finns det goda chanser till det idag. Man har ett av SHLs bästa lag med en stor bredd i truppen. Man kommer vara med och slåss om guldet denna säsong igen. Läget i truppen ser bra ut förutom att man saknar sin skadade lagkapten Joel Lundqvist och backen Brandon Gormley.

Frölunda vinner till oddset 2.47 hos UNIBET

  • Rögle har en hel 1a femma skadade och borta.
  • Rögle åkte på en tung smäll i sin senaste match och är inne i en tung trend nedåt.
  • Frölunda vann senast i en stark insats och är på väg uppåt på sin formkurva.
  • Frölunda vill ha revansch efter förlusten mot Rögle i oktober.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 18:00

 

 

 

Rygga till 2.47 på Unibet