Toppen mot botten i Ishockeyallsvenskans 10 omgång. Uppsala laget Almtuna reser upp till Sundsvall för en svår borta match mot ett formstarkt Timrå.

Timrå har börjat säsongen bra och lite som förväntat. Man har på 9 spelade matcher 5 vinster och 3 vinster på övertid, endast 1 förlust. Sina 5 senaste hemma matcher har man 4 vinster. Man har nog allsvenskan hetaste kedja med Lundin, Lööke och Dahlén. Tillsammans har dom skrapat ihop helt otroliga 49 poäng på 9 matcher. Lundin leder just nu poängligan i allsvenskan med 20 poäng, tätt efter Dahlén på 18 poäng. Man har ett bra självförtroende i laget. Man har verkligen fått igång sitt Powerplay vilket är super viktigt redan så här pass tidigt på säsongen.

Almtuna är som en jojo. Man blandar flopp matcher med rätt bra prestationer. Man förlorade mot Modo med 5-0 till att följa upp det med 1 vinst över Västerås med 5-3. Tyvärr har man en tunn trupp för allsvenskan och lägger för stor förhoppning på Tony Mårtenssons kedja som bär ett tungt lass. Det kommer tyvärr inte hålla hela säsongen. Man befinner sig på en 14e plats vilket är sist i allsvenskan med 2 vinster på 9 matcher. Nu väntar en av säsongen svåraste borta matcher. Ska man ha någon chans mot Timrå gäller det att Almtuna håller sig ifrån utvisningsbåset. Timrås powerplay är ruskigt bra som vi nämnde ovan.

Vi tror Almtuna får det tufft ikväll och vi ser bara en utgång i denna match. Men vi väljer att fokusera på målskytt.

Albin Lundin gör mål under ordinarie tid till 2.75 hos LeoVegas

  • Lundin har gjort mål i dom 3 senaste matcherna.
  • Lundin leder Allsvenskan total poängliga och målliga med 20 poäng varav 10 mål på 9 matcher.
  • Timrå har bäst Powerplay i allsvenskan där Lundin matchas frekvent och är en bidragande orsak att Timrå är så framgångsrika i PP.
  • Almtuna är ojämna och har släppt in 27 mål på 9 matcher. ’

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 19:00

 

 

Rygga till 2.75 på LeoVegas