Det är intressanta matcher idag när topplagen i allsvenskan ställs mot varandra. Häcken-AIK, Malmö FF-Norrköping. Vi väljer att fokusera på Hammarby-IFK Göteborg. Två formstarka lag som har 4 segrar var dom 5 senaste matcherna. Hammarby befinner sig på en 5e plats i tabellen med Göteborg hack i häl på en 6e plats på samma poäng, det som skiljer lagen är målskillnaden.

Hammarby: Laget åkte på en sur förlust mot Norrköping senast med 2-0. Men man är fortfarande obesegrat på hemmaplan i år där man är ruskigt starka. Det råder oro i Hammarbys trupp då mittbacken David Fällman är skadad och senast mot Norrköping blev både Alexander Kacaniklic och Darijan Bojanic samt mittbacken Richard Magyar. 3 tunga avbräck för Hammarby om dessa inte kan komma till spel idag då speciellt Kacaniklic är i storform. Det är inte officiellt ännu hur vidare dessa herrar är spelklara eller inte, det är en kamp mot klockan. Hammarbys anfallare Muamer Tankovic leder allsvenskan skytteliga med 12 mål och var nyligen uttagen till EM-kvalet för Sverige.

IFK Göteborg: Anfallaren Robin Söder gör sin bästa säsong någonsin och är stekhet med sina 10 fullträffar. Söder har mäktat in 5 mål dom 4 senaste matcherna för IFK. Förutom Söder så finns det offensiv kraft i Tobias Sana, Hosam Aiesh och Giorgi Kharashvili. Göteborg var ifrågasatta inför säsongen har visat alla kritiker att dom hade fel. Nu jagar man Europa platserna. Man är ett komplett lag i storform.’

Med tanke på oron i Hammarbys trupp så tror vi den första förlusten på Tele2 arena för denna säsong kommer idag. Oddset på IFK Göteborg är riktigt fint idag.

IFK Göteborg vinner till oddset 4.10 hos UNIBET

  • Robin Söder är stekhet.
  • Göteborg är i en ruggig form med där man inte har förlorat på sina 10 senaste borta matcher.
  • Hammarby har oro i truppen pga av skador som stör.

LYCKA TILL VID RYGG!

MATCHSTART: 15:00

 

Rygga till 4.10 på Unibet