Djurgården har visat fina tendenser i årets inledning av fotbolls allsvenskan. 2-2 i premiären mot GIF Sundsvall och en övertygande seger mot Örebro med 3-0. Göteborg har blandat och gett. Man förlorade premiären på bortaplan mot Eskilstuna med 3-1 till att vinna på hemmaplan mot Elfsborg med 3-0.

Djurgården: I första matchen ledde man med 2-0 men bjöd in Sundsvall i matchen till 2-2. Man tog revansch mot Örebro. Utropstecknet är nyförvärvet Witry som nätade 2 gånger om mot Örebro. Till kvällens match kan Witry vara frånvarande då han har dragit på sig en lättare skada. Det återstår att se om norrmannen är spelklar eller inte ikväll, om inte så är det ett tyngre avbräck för DIF. Ett annat positivt tecken är att den potentiella målkungen för i år Buya Turay redan kommit igång med målskyttet för sin nya klubb.

Göteborg: Det är inte samma klubb som en gång var. Göteborg dras med tyngre ekonomi som påverkar hela truppbygget. Vinsten med 3-1 mot Elsfborg gav välbehövligt självförtroende. Man har lyckats knyta till sig dansken Lasse Vibe som under åren 2013-2015 gjorde stor succé i klubben. Det återstår att se om Vibe är räddare IFK behöver denna säsong.?

Att Djurgården har en bra trupp och kommer vara med i toppstriden i år är inget snack om. Göteborg är mer svårbedömt, än så länge. Vi väljer därför att rekommendera spelet ”båda lagen gör minst 1 mål vardera”  Bethard ger oddset 1,83. Lycka till vid rygg!

  • Spelet har suttit i 4 av 5 senaste inbördes matcherna.
  • DIF snittar 1,80 mål på hemmaplan dom senaste 5 matcherna. IFK snittar 1,80 mål dom senaste 5 matcherna på bortaplan.

Matchstart: 19:00

Rygga till 1,83 på Bethard